• Πολιτική

    «Μπαράζ» νομοσχεδίων στην Ολομέλεια της Βουλής μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ

    • NewsRoom
    Ολομέλεια


    Ένας μεγάλος αριθμός νομοθετικών μέτρων που συνδέονται με την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης – τα προαπαιτούμενα και το Μεσοπρόθεσμο, μεταξύ άλλων – αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

    Πιο συγκεκριμένα, στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση τις επόμενες εβδομάδες το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2022, ρυθμίσεις για τον νόμο Κατσέλη αλλά και ο εξωδικαστικός συμβιβασμό και το νέο πλαίσιο επιβολής ΕΝΦΙΑ.

    Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 14 Ιουνίου εν όψει του Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Άλλωστε κάτι τέτοιο είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είχε αναφέρει πως τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί πριν το Μουντιάλ.

    Στη Βουλή θα λειτουργήσουν φέτος και θερινά τμήματα, από τις 16 Ιουλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια των οποίων δεν μπορούν να ψηφιστούν συγκεκριμένα νομοσχέδια όπως αλλαγές στο Σύνταγμα ή οικονομικού χαρακτήρα.

    Ο κ. Βούτσης, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση ανέφερε πως “1η Οκτώβρη θα ανοίξουμε, και με ύλη που αποκλείει οποιοδήποτε ζήτημα σχετικό με πρόωρες εκλογές”.

    Πριν την έναρξη των θερινών τμημάτων του κοινοβουλίου, η κυβέρνηση πιέζει να φέρει στην Ολομέλεια μεταξύ άλλων και το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ρυθμίσεις για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

    Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δείξει πως αναζητά επίμονα συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων και εφόσον αυτή επιτευχθεί θα εισαχθεί στην Ολομέλεια έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις και στον ΕΝΦΙΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας και Ζάεφ βρίσκουν λύση στο Σκοπιανό-Τα 3+1 ονόματα που είναι στο τραπέζι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Τελεσίγραφο» Τσίπρα σε υπουργούς: Κλείστε όλα τα προαπαιτούμενα μέσα σε 20 μέρες



    ΣΧΟΛΙΑ