ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρίσιμες επαφές Πιερρακάκη στο Eurogroup – Στο επίκεντρο τα δημοσιονομικά και η ενίσχυση των επενδύσεων
«Το θέμα είναι να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην οδό της επιτυχίας της» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη σημερινή συνέδριαση του Eurogroup, όπου, όπως είπε, θα εξηγήσει το πλαίσιο της ενισχυμένης επιτήρησης για τη χώρα.
«Πρέπει να πω άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται για τέταρτο πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε: «δεν ζητούμε κανένα επιπλέον μέτρο, καμιά επιπλέον προσπάθεια, αλλά θέλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στον δρόμο της για να κάνουμε αυτή την έξοδο αληθινή επιτυχία και να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές με αξιοπιστία και δύναμη. Είμαστε στον δρόμο της επιτυχίας, η 20ή Αυγούστου θα είναι πολύ σημαντική».
«Είναι η ίδια επιτήρηση που ασκούμε σε κάθε χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα, με αποχρώσεις, καθώς η χώρα γνώρισε προφανώς μια κρίση που ήταν πιο μακρά, πιο δύσκολη, διότι το επίπεδο του χρέους της παραμένει πολύ υψηλό, όμως το θέμα είναι να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην οδό της επιτυχίας της».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει αξιόπιστες δημοσιονομικές πολιτικές, αλλά πρέπει τώρα να πετάξει με τα δικά της φτερά, να περπατήσει με τα δικά της πόδια και έγκειται στους Έλληνες να καθορίσουν την αναπτυξιακή πολιτική τους την οποία επιθυμούν για τον λαό τους».
ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλέξανδρος Βαρβέρης: Σε πλήρη εξέλιξη ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του e-ΕΦΚΑ – Οι κεντρικοί άξονες του σχεδίου
- Προϋπολογισμός 2026: Πώς ωφελούνται μεσαία τάξη και οι πλέον ευάλωτοι – Τα «κέρδη» ανά ηλικία και για κάθε νοικοκυριό
- Game changer για την Ελλάδα η τεχνητή νοημοσύνη – Δαίδαλος και Pharos βάζουν τα θεμέλια της ελληνικής Silicon Valley
- Το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, η Τουρκία και ο ελληνικός «Θόλος του Αχιλλέα»
