• Πολιτική

    Ο Α. Τσίπρας και 13 τριτοκοσμικοί ηγέτες αποχαιρετούν τον Φιντέλ Κάστρο (video)


    Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τελικά πολύ τυχερός άνθρωπος. Τυχερός γιατί μπόρεσε να κάνει το “όνειρό” του πραγματικότητα. Από τα φοιτητικά έδρανα και τις καταλήψεις στην πλατεία Ελευθερίας, στην Αβάνα. Εκεί όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός και 13 ακόμα επικεφαλής διαφόρων τριτοκοσμικών χωρών θα παραστούν για να μιλήσουν για τον Φιντέλ Κάστρο.

    Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του εκεί χαρακτηρίστηκε από αρκετούς περισσότερο 5ημερη εκδρομή με τον πρόεδρο του 15μελούς παρά κηδεία μιας από τις σημαντότερες αριστερές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας. Ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε και θα ήταν άδικο αριστεροί, αριστερίζοντες, εν δυνάμει ή wannabe αριστεροί να μην εκμεταλλευτούν τη συγκεκριμένη συγκυρία.

    «Οι λαοί, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες και κοινά προτάγματα. Και η αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι αυτή που ενώνει τους λαούς» τόνισε ο πρωθυπουργός. Σωστή η σκέψη, λάθος η αντίληψη ότι όντως υφίστανται κοινές αξίες μεταξύ Ελλάδας και Κούβας.

    Στην ουσία του θέματος, ο “κομαντάντε” πέθανε και ο Αλέξης Τσίπρας συγκινημένος έφτασε στην Κούβα. Και παρά τις κακές γλώσσες που μιλούν για αδιαφορία και 4μερο ταξίδι του πρωθυπουργού ενώ η χώρα καίγεται και ο Ερντογάν ετοιμάζει “πόλεμο” στο Αιγαίο, και άλλες τέτοιες καταστροφικά σενάρια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν πτοείται. Θα εκφωνήσει επικήδειο στις 7 το απόγευμα (ώρα Κούβας) και θα μείνει στην ιστορία ως ο μόνος Ευρωπαϊος πρωθυπουργός που  μπορεί σε όλη του ζωή να λέει “ήμουν και εγώ εκεί”.

    igetes

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τσίπρας κάνει βόλτες στην Κούβα και η ακέφαλη Ελλάδα γίνεται βορά στις ορέξεις Θεσμών και Ερντογάν

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιερ Μοσκοβισί: Δεν πρέπει να χωριστούν οι θεσμοί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαπραγμάτευση: Στην… εντατική η χώρα μετά τη στυγνή ομολογία Τσακαλώτου – 4 δισ. ευρώ τα μέτρα που έρχονται



    ΣΧΟΛΙΑ