• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Σήμερα η σύσκεψη για το νέο φορολογικό

    • NewsRoom
    μητσοτακης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στις 10:00 η σύσκεψη στο Μαξίμου

    Στο επίκεντρο της ειδικής σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθεί η οικονομία και συγκεκριμένα η μείωση φόρων που θα δώσουν ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν, για τη σύσκεψη με τον κ. Μητσοτάκη, στις 10 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός για την φορολογική πολιτική και δημόσια περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός επί των δημοσιονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό σύστημα Γεώργιος Ζαββός.

    Τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Σταϊκούρας είχε διαδοχικές επαφές για τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας, ανάμεσά τους τα «κόκκινα» δάνεια και η ρύθμιση των 120 δόσεων, και σήμερα θα παρουσιάσει στον κ. Μητσοτάκη τα δεδομένα που συγκέντρωσε, στη σύσκεψη για το φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει 9 βασικές ελαφρύνσεις.

    Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να καταθέσει άμεσα στην Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό για όλες τις μεγάλες φορολογικές ανατροπές της επόμενης τετραετίας.

    Ακόμη ένας στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να πείσει και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που ελέγχουν στενά την οικονομική πολιτική της χώρας ότι τα μέτρα που λαμβάνει βοηθούν και δεν πλήττουν τα οικονομικά του κράτους.

    Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάρτιση και κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με βάση τον «μπλε φάκελο» για τις άμεσες προτεραιότητες που τους έθεσε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη.

    Ήδη όμως καταφτάνει στην Αθήνα και ο επικεφαλής του «μεγάλου δανειστή» της χώρας (ESM – European Stability Mechanism) Κλάους Ρέγκλινγκ, που θα έχει συνάντηση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Δευτέρα πιθανότατα (ή την Τρίτη) στην Αθήνα.

    Ο Κλάους Ρέγκλινγκ έχει εκφράσει δημοσίως όμως, από τις 5 Ιουνίου, τις ανησυχίες του ότι μετά και τις παροχές Τσίπρα, τα ταμεία του κράτους «άδειασαν» πριν τα μέσα της χρονιάς και ούτε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ επιτυγχάνεται φέτος και το 2020, ούτε υπάρχει περιθώριο για φοροελαφρύνσεις.

    Στην Αθήνα αναμένεται να καταφτάσουν και άλλοι εκπρόσωποι που έχουν ορίσει η Κομισιόν, η ΕΚΤ αλλά και το ΔΝΤ.



    ΣΧΟΛΙΑ