ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις του πολέμου και οι ανακοινώσεις για το βιομηχανικό ρεύμα
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο στην ανατολική Ουκρανία, ειδικά στο Ντονμπάς.
Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.
Ο κ. Kuleba ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα φορτία ουκρανικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων που, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα τη στήριξη της Ελλάδας προς την ενταξιακή προοπτική της Ουκρανίας στην ΕΕ.
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός έλαβε μέρος σε πρόγευμα εργασίας με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković, ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Dritan Abazovic, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski και ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου Albin Kurti, επισημάνθηκε η σημασία της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μεγάλη παγκόσμια αναταραχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Τονίστηκε παράλληλα η σημασία του σταθερού και ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού των Βαλκανίων, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ακόμα σημαντικότερο ρόλο χάρη στην ανάπτυξη κομβικών υποδομών για την υποδοχή και προώθηση ενεργειακών φορτίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Οι έξι μετοχές που «μάζεψαν» τον δείκτη, ιστορικό υψηλό η ΜΟΗ, υψηλό 13 ετών τα ΕΛΠΕ
- ΗΠΑ: Δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος, ζήτησαν να δεσμευτεί τμήμα στη βόρεια Κύπρο για στρατιωτικές επιχειρήσεις
- Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, θα παρουσιάσω τις επόμενες ημέρες στοιχεία για τη στημένη υπόθεση
- Εγκρίθηκε η «Ασπίδα του Αχιλλέα», η αναβάθμιση 38 F-16 σε Viper και η αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.