• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων, εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρά τα μεγάλα λόγια και τις θεατρικές κινήσεις και την διαρκή επίκληση του θέματος στον προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Τσίπρα απουσίασε από αυτή την εθνική προσπάθεια» σημειώνοντας ότι η προηγούμενη επιτροπή της Βουλής δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο της, καθώς «ήρθαν οι κάλπες του 2015» και προσέθεσε ότι «τα συμπεράσματά της είναι τα μόνα που διαθέτει το ελληνικό Κοινοβούλιο και τα υιοθέτησε από την επόμενη Επιτροπή που συστάθηκε από την κα. Κωνσταντοπούλου».

    «Δεν αφορά κάποια ελληνική διεκδίκηση. Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας τον Μάρτιο του 2015 στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ και πρόσθετε ότι είναι διμερές θέμα το οποίο έχει πρωτίστως ηθική σημασία. Απάντησε η κ. Μέρκελ με τις γνωστές θέσεις» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο θέμα του κατοχικού δάνειου, ειδικά η διεκδίκηση αυτή είναι πολιτικά εφικτή και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητά μας, τόνισε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας πως το 1990 είχαν συμφωνήσει σε αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Χαρίλαος Φλωράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως η διεκδίκηση των αποζημιώσεων είναι δύσκολη και νομικά πολύπλοκη, ξεκαθάρισε όμως πως οι Έλληνες που υπήρξαν θύματα δικαιούνται και πρέπει να διεκδικούν αποζημιώσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βερολίνο: Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει οριστικά διευθετηθεί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Παππάς δίνει 900.000 ευρώ για Wi-Fi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ



    ΣΧΟΛΙΑ