• Πολιτική

    Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Κοιτάξτε τα δάνεια της οικογένειάς σας, μήπως έχετε λερωμένη τη φωλιά σας


    Συνεχίστηκε η σφοδρή πολιτική κόντρα που εκτυλισσόταν τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη να ολοκληρώνει τη δευτερολογία του ως απάντηση στην δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον πρωθυπουργό.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής:

    «Όταν στην δευτερολογία σας αναγκάζεστε να μιλήσετε τρεις φορές περισσότερο από όσο σας αναλογεί χρονικά, καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πήγε καλά στην πρωτολογία σας. Εσείς δεν ήσασταν αυτός που έλεγε ότι πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% από το 2018 πνίγουν την οικονομία και δημιουργούν συνθήκες μακροχρόνιας στασιμότητας; Σας φέρνω αντιμέτωπο με όσα έχετε πει και όχι διαστρεβλώνοντας τις δηλώσεις σας, όπως κάνετε εσείς για εμένα.

    Αφήσατε υπονοούμενο ότι όποιες κοινωνικές σχέσεις είχα, ωφέλησαν κάποιον επιχειρηματία. Και εσείς τον είδατε τον κ. Φρουζή».

    Τσίπρας: «Που το ξέρετε;»

    Μητσοτάκης: «Έχετε βγάλει δελτίο Τύπου

    Εκδοτικά συμφέροντα στοχοποίησαν την σύζυγό μου, διέσυραν την προσωπική μου ζωή και έχουν πιαστεί από μια προσωπική περιπέτεια, για να ισχυριστούν ότι δεν ήταν υπαρκτό, αλλά στημένο για να κρύψουμε τα οικονομικά μας. Ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων με αστραπιαία ταχύτητα ασκήθηκε έλεγχος στην σύζυγό μου γραμμή γραμμή. Τι έγινε; Τι απεφάνθη το ΚΕΦΟΜΕΠ; Ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα. Η εισαγγελέας απεφάνθη ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Μάθετέ τα λοιπόν.

    Αρκετά ταλαιπωρήσατε την σύζυγό μου. Είναι υπεύθυνη γυναίκα, επιχειρηματίας που δεν έχει σχέση με το Δημόσιο. Η αρχική υπόθεση της επιτροπής ήταν ότι δεν χρειάζεται να γίνει κοινή δήλωση και μετά από παρεμβάσεις άλλαξε η αρχική απόφαση. Θα τα καταθέσει όλα η σύζυγός μου. Γιατί οι ανεξάρτητοι δικαστικοί ψήφισαν κατά της προσκόμισης και πολιτικά κατευθυνόμενα μέλη υπέρ; Δεν θα πω τίποτε άλλο από την στιγμή που βγήκε απόφαση. Από την στιγμή όμως που η υπόθεση μπήκε στο αρχείο δεν θα σας επιτρέψω να μιλήσετε για την οικογένειά μου

    Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνατε προσωπικά. Ξέρατε ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί και επανήλθατε.

    Για το ζήτημα των δανείων θα τα πούμε σε άλλη ώρα. Για κοιτάξτε όμως και εσείς αν στην οικογένειά σας έχετε κάνει ρυθμίσεις δανείων. Να είστε πιο προσεκτικός. Μάλλον θα μας το πείτε μόνος σας.

    Ρυθμισμένα είναι τα δάνειά μας, να ρωτήστε τον κ. Τσίπρα αν οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και με ποιους όρους.

    Ομολογήσατε κ. Τσακαλώτε ότι το ΔΝΤ θεωρούσε το χρέος βιώσιμο το 2014. Γιατί το ΔΝΤ δεχόταν το 2014 υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης απ’ ό,τι δέχεται σήμερα; Γιατί διαλύσατε επι 3,5 χρόνια την οικονομία της χώρας. Είπα καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παρέμβαση στο χρέος, αναγκαία μετά από όσα έχετε κάνει, όχι όμως αρκετή για να σώσει την καταστροφή που φέρατε

    Εκτός από το δημόσιο χρέος που είναι σημαντικό υπάρχει και το ιδιωτικό χρέος. Αυτό καταλαβαίνουν οι πολίτες που ακούν τα τηλέφωνα να χτυπούν από τις εταιρείες είσπραξης. Παραλάβατε το ιδιωτικό χρέος 85,3 δισ. ευρώ και σήμερα είναι 131 δισ. ευρώ. Αυτή η άνοδος είναι το αποτέλεσμα των τραγικών δικών σας επιλογών της υπερφορολόγησης, της εξαφάνισης της μεσαίας τάξης και της σκληρά ταξικής προσέγγισης προς όποιον παράγει και δημιουργεί.

    Στον κ. Μεϊμαράκη είπατε ή μας τελειώνετε ή σας τελειώνουμε. Στον κ. Μεϊμαράκη, την κυρία Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη λέγατε ότι δεν θα κάνετε εκλογές για να ψηφίσουν το 3ο μνημόνιο και πήγατε σε εκλογές μετά από 25 ημέρες. Ψεύτης – ψεύτης – ψεύτης.

    Ο κ. Σολτς που συνάντησα και κάναμε συζήτηση εκτενή -οι δυο μας ήμασταν- έκρινε σκόπιμό προφανώς κ. Τσίπρα να ενημερώσει όχι την Welt αλλά την Εφημερίδα των Συντακτών και να μην πει τι είπε αυτός, αλλά τι είπα εγώ. Εγινε ένα ακόμα θαύμα της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Δεν τα έγραψε μόνο η ΕΦΣΥΝ, αλλά και ο κ. Καρτερός. Προφανώς ο κ. Σολτς μιλά και με τον Καρτερό. Ποιον κοροϊδεύετε; Στημένο ρεπορτάζ από τα υπόγεια του Μαξίμου είναι.

    Στην τριτολογία του, ο κ. Τσίπρας, εμφανώς εκνευρισμένος, προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει δημόσια ό,τι σχετικό έχει, αναφορικά με τα «υποτιθέμενα», όπως ανέφερε, δάνεια της οικογένειάς του.

    Απαντήστε στη δημοσκόπηση του mononews (τα στοιχεία σας δεν καταγράφονται): 

    [playbuzz-item item=”d29c2df3-a23d-4d15-9ff1-998f0760644d” info=”false” wp-pb-id=”724909″]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ομολογία Τσακαλώτου: «Δεν πήραμε τον γαλλικό μηχανισμό για το χρέος, θα το δούμε το 2032»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Όχι» Τσίπρα στην τροπολογία για τις συντάξεις: Είναι επιτομή γελοιότητας και κυνισμού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραλήρημα Καμμένου στην Βουλή: Η ΝΔ «εφηύρε» το Μακεδονικό για καλύψουν τη Novartis!



    ΣΧΟΛΙΑ