Πολιτική

Μητσοτάκης: Παρέλαβε από τον Ιωάννη Σαρμά – «Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ»

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συνομιλεί με τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συνομιλεί με τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο προεδρικό μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας ως νέος πρωθυπουργός μετέβη πεζός στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής.

«Σας εύχομαι, έτσι ακριβώς όπως ορκιστήκατε πριν να υπηρετείτε τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού, να την υπηρετήσετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας», είπε αρχικά ο κ. Σαρμάς.

«Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και σας ευχαριστώ επίσης, εσάς και το Υπουργικό σας Συμβούλιο, για τον άρτιο τρόπο με τον οποίο επιτελέσατε τα καθήκοντά σας. Παραμείνατε σε αυτό το γραφείο λίγες εβδομάδες, όμως είδατε ότι η ζωή μάς επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μία υπόθεση η οποία δεν σταματά ποτέ», είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το γεγονός ότι καταφέραμε να περάσουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δύο εκλογές με τρόπο υποδειγματικό και -όπως είπατε- να μπορώ, όντας πια εκλεγμένος Πρωθυπουργός και απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης της Βουλής, να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο, να συνεχίσω το έργο μου.

Κι εσείς αντιληφθήκατε το βάρος αυτού του χώρου και το βάρος της ευθύνης αυτού του γραφείου και σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω το καλύτερο το οποίο μπορώ, όπως ορκίστηκα πριν από λίγο στο Σύνταγμα, να υπηρετώ τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού».

«Βεβαίως, κ. Πρόεδρε. Καλή επιτυχία», είπε ο κ. Σαρμάς με τον πρωθυπουργό να τον ευχαριστεί και εκείνος.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη: Νέα ονόματα και «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμήςΣΧΟΛΙΑ