• Top Stories

    Μητσοτάκης: Κάναμε ξεκάθαρο στον Τραμπ πως δεν θα δείξουμε ανοχή σε παραβιάσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

    • NewsRoom


    Την απόλυτη ικανοποίησή του για το κλίμα που επικράτησε στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ. Είχαμε μια επιβεβαίωση των ήδη εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ξεκάθαρες δημόσιες τοποθετήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και μία πολύ καλύτερη κατανόηση και του ίδιου του προέδρου Τραμπ για τις γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής και πως μπορούμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    «Τέθηκαν εμφατικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Έγινε ξεκάθαρο στην αμερικανική πλευρά ότι δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για τα F-35, με μια συμφωνία ωστόσο να μην μπορεί να τοποθετηθεί χρονικά πριν από την περίοδο του 2024-2025, όταν και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για την αναβάθμιση των F-16 που τρέχει ήδη.



    ΣΧΟΛΙΑ