• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Οι καταγγελίες Αγγελή θα φτάσουν στην Βουλή – Ξέρει ο Τσίπρας ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Οι καταγγελίες του Γιάννη Αγγελή, εφόσον εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα, θα πρέπει να φτάσουν στη Βουλή, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα για την υπόθεση Novartis.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι καταγγελίες θα φτάσουν στη Βουλή. Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ  τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

    Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο «Ρασπούτιν», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όλοι τον ξέρουν. Και ο κ. Τσίπρας τον ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

    Ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών

    «Είναι ξεκάθαρο το κυβερνητικό σχήμα στο μυαλό μου, έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών, αλλά δεν θα αποκαλύψω τίποτα» είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης. Προανήγγειλε πως το κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει αναπληρωτές, με εξαίρεση ένα υπουργείο. Είπε, επίσης, πως θα καταργηθεί η θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας και ότι θα υπάρχει μια ανεξάρτητη Αρχή.

    Μείωση φορολογίας

    Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο νέος προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ. Υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες, πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και πως η ΝΔ έχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες.

    «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη, όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή» ανέφερε, ενώ δήλωσε πως δεν εμπόδιζαν μνημονιακές δεσμεύσεις τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα.

    Είπε ακόμη ότι μόνο με ισχυρή ανάπτυξη μπορεί να είναι αυτοδύναμη η Ελλάδα, αλλιώς δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. «Οραματιζόμαστε έκρηξη επενδύσεων» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη είπε: «Ναι, θα έλθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» και διευκρίνισε πως δεν είπε ποτέ πως θα πληγούν κοινωνικά δικαιώματα κάνοντας λόγο για fake news. Επισήμανε, δε, ότι στόχος του είναι να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις.

    Το «ένα προς πέντε»

    Εκτίμησε πως μπορούμε να ξεφύγουμε από το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις, εφόσον αναπτυχθεί η οικονομία, για να προσθέσει πως δεν γνωρίζει εάν μπορούμε να πάμε στο ένα προς ένα. Να δούμε τα περιθώρια για προσλήψεις, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα δώσουμε έμφαση σε προσλήψεις όπου χρειάζεται: στην Παιδεία και την Υγεία. Εκεί που χρειαζόμαστε, θα προσλαμβάνουμε και εξειδικευμένο προσωπικό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αλαζονική στάση της κυβέρνησης, την οποία τιμώρησαν οι πολίτες», σημείωσε ότι καταλαβαίνει την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας μετά τις εκλογές, για να προσθέσει ότι «δεν μπορεί να αποκαλεί μπακαλίστικη τη στάση του κεντρικού τραπεζίτη».

    Επίσης, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τι θα κάνει μεταξύ 1ης και 7ης Ιουλίου, αναφερόμενος στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

    «Να μείνουν εκτός Βουλής Βελόπουλος και ΧΑ»

    Ζητώ ισχυρή εντολή, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι οι πολίτες που ψήφισαν κόμματα δεξιά της ΝΔ «θα ξανασκεφτούν στις εθνικές εκλογές και θα έλθουν προς της ΝΔ». «Θα είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία και τη χώρα να μείνουν εκτός Βουλής το κόμμα του κ. Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή» είπε ακόμη.

    Για σχέσεις με Αλβανία – Τουρκία

    «Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν, είπε ακόμη,  τονίζοντας, όμως, πως πρέπει να γίνουν βήματα από την πλευρά της Άγκυρας που θα μειώνουν την ένταση. Κάλεσε, επίσης, την Τουρκία να προχωρήσει στις ενέργειες για άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    Αναφερόμενος στην Αλβανία διεμήνυσε ότι «εάν δεν σέβεται τα δικαιώματα της μειονότητας, θα υπάρχει ζήτημα στην ευρωπαϊκή της προοπτική».



    ΣΧΟΛΙΑ