• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Η δημόσια ζωή δηλητηριάζεται από παλινδρομήσεις και κωλοτούμπες δύο τυχοδιωκτών συνεταίρων

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο της «Δράσης», επισημαίνοντας πως ο πολιτικός αυτοεξευτελισμός των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο.

    Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης η δημόσια ζωή δηλητηριάζεται από τις παλινδρομήσεις και τις κωλοτούμπες των δύο τυχοδιωκτών συνεταίρων ενώ στο παρασκήνιο εκτυλίσσονται πρωτοφανή παζάρια με κάποιους γυρολόγους βουλευτές, «πρόθυμους» να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους Τσίπρα και Καμμένο πως δεν έχουν κανένα σχέδιο για το μέλλον της χώρας, καθώς το μόνο που τους συνδέει είναι η αγωνία τους για το πότε θα χάσουν την εξουσία. «Ασχολούνται μόνο με το πώς θα αγκιστρωθούν για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους. Κάτι που εξηγεί γιατί ετεροκαθορίζονται σε όλα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    «Ακόμη και η προαναγγελθείσα και η υποτιθέμενη αδιαπραγμάτευτη παραίτηση του υπουργού Άμυνας μπήκε στον πάγο λόγω της επίσκεψης Μέρκελ. Ενώ την επομένη, πήρε και νέα παράταση δήθεν λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό, αλλά στην πραγματικότητα λόγω μιας σκανδαλώδους τροπολογίας που επιδιώκει να ψηφισθεί από τη Βουλή» σημείωσε.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε παράλληλα και στην οικονομική ζημία που έφεραν στη χώρα οι κυβερνώντες μετατρέπεται σε θεσμικό, αλλά και ηθικό ναυάγιο.

    «Αυτός ο αντιθεσμικός παροξυσμός του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά ακόμη πιο κρίσιμη τη συμπαράταξη της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό μέτωπο. Όπως επιβάλλει και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Γιατί εκτός από το Κράτος Δικαίου και τη δημοκρατική τάξη απειλείται πια και η αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου. Οι συνεχείς πρωθυπουργικές παλινωδίες τραυμάτισαν, εκτός από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και το αξίωμα του» τόνισε.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε τη σταθερή διαφωνία της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για ένα «συνολικό λάθος, που έγινε σε λάθος στιγμή και με λάθος τρόπο και που αντί να λύνει ένα παλαιό πρόβλημα δημιουργεί νέα -και στις δύο χώρες».

    »Η αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας όχι μόνο ποτίζουν τον αλυτρωτισμό και απορρίπτονται από τους Έλληνες, αλλά και τα κείμενα της συμφωνίας, όπως η χρήση και η ερμηνεία τους από τους γείτονες, ξυπνούν ήδη ακραίες φωνές και ξεπερασμένους εθνικισμούς και στις δύο πλευρές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης στη Μέρκελ: «Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; ΝΔ: Ικανοποίηση για τη δήλωση Μέρκελ πως δεν μπορεί να επηρεάσει τον Μητσοτάκη στο ονοματολογικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης» λέει τώρα ο Καμμένος, μετά το βαρύ εσωκομματικό «χαστούκι»



    ΣΧΟΛΙΑ