• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Η απαγόρευση του TikTok στους υπουργούς και η αποκάλυψη… για το τατουάζ

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και στην Ελεονώρα Μελέτη (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και στην Ελεονώρα Μελέτη (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Στην επικοινωνία του με τους νέους ανθρώπους μέσα από τα social media και στη σχέση του με τη σύζυγό του Μαρέβα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Αναφερόμενος στο TikTok, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη».

    «Γεννά και πολλά ερωτηματικά, διότι είναι ένας αλγόριθμος ο οποίος αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε γενικά προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα πώς αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία», πρόσθεσε.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε: «Εγώ στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή του TikTok και έχω απαγορεύσει και σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να την έχουν».

    Και συνέχισε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ εγώ, ενδεχομένως, για να μπορώ να επικοινωνώ με τους νέους. Το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον, πάρα πολύ διαδραστικό και πάρα πολύ ειλικρινές. Διότι μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω αδιαμεσολάβητα, να πάρω το κινητό μου, να πω πέντε πράγματα τα οποία σκέφτομαι. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πόσοι νέοι άνθρωποι βλέπουν και μπορούν να γίνουν δέκτες του μηνύματος μέσα από το TikTok».

    «Δεν θα τους βρούμε, ξέρετε, τους νέους ανθρώπους μέσα από τα παραδοσιακά μέσα, ούτε από την τηλεόραση, ούτε από τις εφημερίδες. Άρα, αν θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, όχι μόνο να μας ακούσουν, αλλά να τους ακούσουμε κι εμείς, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα κανάλια που αυτοί χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους», τόνισε.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιεί συχνά το TikTok, προκειμένου να προβάλλει τις δράσεις της κυβέρνησης και να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τη νέα γενιά.

    «Η Μαρέβα είναι ο άνθρωπος που θα με κρατήσει απόλυτα γειωμένο»

    «Με τη Μαρέβα είμαστε μαζί σχεδόν 30 χρόνια. Περάσαμε ένα διάστημα που δεν ήμασταν μαζί. Όταν ξαναβρεθήκαμε, η σχέση μας ήταν πιο δυνατή. Η Μαρέβα σίγουρα θα μου πει την άποψή της με πολύ ωμό τρόπο, θα με πιέσει, δεν έχει πάντα δίκιο προφανώς, και έχει διαφορετικό αισθητήριο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε πιο προσωπικές ερωτήσεις.

    «Βλέπει πράγματα τα οποία πολύ απλά εγώ δεν βλέπω. Η Μαρέβα είναι ο άνθρωπος που θα με κρατήσει απόλυτα γειωμένο, μου θυμίζει ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Με είχαν ρωτήσει “ποιος σου λέει την αλήθεια;”. Η Μαρέβα θα μου πει την άποψή της, θα μου πει τι κάνω λάθος, είναι πεισματάρα και πολλές φορές έχει δίκιο. Έχει συναισθηματική ευφυΐα, που είναι σημαντική. Βλέπει πράγματα που εγώ δεν βλέπω», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Σίγουρα η μάνα μου είχε ισχυρή προσωπικότητα, αλλά και η Μαρέβα έχει ισχυρή προσωπικότητα» τόνισε.

    «Ίσως κάποια στιγμή να έκανα τατουάζ»

    «Τώρα είναι πολύ της μόδας τα τατουάζ. Ίσως κάποια στιγμή να έκανα. Η σύζυγός μου έχει ένα δελφινάκι…, μου αρέσει η ιδέα αυτή. Αυτές είναι αποφάσεις της στιγμής», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Απλά, η συμβουλή μου στα παιδιά, γιατί και τα δικά μου παιδιά, κάποια έχουν, κάποια θέλουν να αποκτήσουν, τους λέω, απλά, προσέξτε γιατί είναι για μια ζωή. Δηλαδή, αυτό που φαίνεται τώρα ωραίο θα είναι εκεί για πάντα. Οπότε να είστε σίγουρες και σίγουροι, ότι αυτό το οποίο θα κάνετε θα σας λέει κάτι για μια ζωή και δεν θα θέλετε μετά από ένα-δύο χρόνια να τρέχετε στους δερματολόγους για να το βγάλετε», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Το ερώτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή θα κυλήσουμε πίσω – Χρέος μας να στηρίζουμε τους πολίτες απέναντι στην ακρίβεια

    Άδωνις Γεωργιάδης: Η θερμή υποδοχή από ηλικιωμένη στη Βαρβάκειο – «Κούκλος είσαι, κούκλος! Σ’ αγαπώ!» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ