• Πολιτική

    Μητσοτάκης για την τραγωδία της Marfin: 9 χρόνια χωρίς να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    9 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου. 5 Μαΐου του 2010, τρεις υπάλληλοι της τράπεζας κάηκαν ζωντανοί, όταν κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά με βόμβα μολότοφ, κατά τη διάρκεια πορείας. Τη ζωή τους έχασαν η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια, η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, έγκυος στο πρώτο της παιδί, και ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσακάλης.

    Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, 23 άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά αφού έσπασαν το τζάμι στη Marfin Bank, πέταξαν μολότοφ με αποτέλεσμα το κτίριο να τυλιχθεί στις φλόγες. Μέσα στο υποκατάστημα υπήρχαν οκτώ εργαζόμενοι πέντε εκ των οποίων κατάφεραν να διαφύγουν μέσα από τους καπνούς.

    Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων τους και κόσμου που βρισκόταν στην πορεία, τρεις άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και έχασαν την ζωή τους από τις αναθυμιάσεις, ενώ ο καπνός είχε καλύψει όλο το κτίριο.

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από την τραγωδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του τόνισε ότι ακόμη δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία των τριών ανθρώπων.

    «Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Παρασκευή Ζούλια, Επαμεινώνδας Τσάκαλης. Πέρασαν 9 χρόνια από τη δολοφονία τους, 9 χρόνια χωρίς να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οργή για τη δήλωση Κυρίτση: Ξεσηκωμός για τα θύματα της Marfin

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση ΝΔ σε Κυρίτση: Στη Marfin οι άνθρωποι δεν πέθαναν από βραχυκύκλωμα

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Απάντηση Φίλη σε Κυρίτση: Θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ στη Marfin

     



    ΣΧΟΛΙΑ