ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ελλάδα μετατρέπεται σε «σημαντικό ενεργειακό παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναγνωρίζεται από την ΕΕ και τις ΗΠΑ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την κοινή προσφορά που κατέθεσαν η αμερικανική Chevron και η Helleniq Energy στον διαγωνισμό για τα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης.
Από το Χαϊδάρι, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συμμετοχή «είναι η καλύτερη απόδειξη του τρόπου με τον οποίον η κυβέρνησή μας αντιλαμβάνεται την αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας».
Ειδική αναφορά έκανε και στην αυριανή επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εσωτερικών Νταγκ Μπέργκμαν, με τον οποίο θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Αύριο θα υποδεχθώ στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη τον Αμερικανό υπουργό Εσωτερικών που διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας για να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίον αναβαθμίζουμε διαρκώς τον στρατηγικό, γεωπολιτικό ενεργειακό ρόλο της πατρίδας μας», είπε.
Διαβάστε επίσης:
CHEVRON – HELLENiQ Energy κατέθεσαν προσφορές στον Διεθνή Διαγωνισμό για τους υδρογονάνθρακες
Παύλος Μαρινάκης: Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιμερίσουν τα βάρη για την ηλεκτρική διασύνδεση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης: Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση, η κυβέρνηση έχει το κατάλληλο «οπλοστάσιο»
- Ευρωαγορές: Νέες απώλειες έφερε η επιστροφή του Brent στα 100 δολάρια το βαρέλι – Στο -5% η Deutsche Bank
- JP Morgan: Μείωσε την αποτίμηση δανείων προς funds
- ΕΚΤ: Οι ανησυχίες για πληθωρισμό και επιτόκια λόγω Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.