• Πολιτική

  Μητσοτάκης για αγρότες: Θα στεκόμαστε δίπλα τους λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές

  • NewsRoom
  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


  Μήνυμα προς τους αγρότες έστειλε μέσα από την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, την οποία και δημοσιεύει κάθε Κυριακή στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς».

  “Την περασμένη Τρίτη συναντήθηκα με πολυμελείς αντιπροσωπείες των αγροτών απ’ όλη την Ελλάδα.

  Είχαμε έναν νηφάλιο διάλογο, άκουσα με προσοχή τις εύλογες αγωνίες τους και ανακοίνωσα επιπλέον δύο μέτρα στήριξής τους -φθηνότερο ρεύμα για όλους τους παραγωγούς στα όρια του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για μια δεκαετία και προκαταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ 40 εκ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου μαζί με δέσμευση να αλλάξουμε προς το δικαιότερο με βάση τους όγκους παραγωγής την επιστροφή από το 2025.

  Η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Διότι έτσι στηρίζουμε και τον πρωτογενή τομέα από το χωράφι έως το ράφι αλλά και τον καταναλωτή με καλύτερες τιμές

  Επιπρόσθετα, η Κομισιόν προωθεί κανονισμό που προβλέπει τη μερική εξαίρεση των Ευρωπαίων αγροτών -και των Ελλήνων επομένως- από τον κανόνα της αιρεσιμότητας για τις εκτάσεις υπό αγρανάπαυση.

  Ο κανονισμός τέθηκε ήδη σε ισχύ, θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1/1 έως 31/12/2024. Ήταν και δική μας πρόταση, ενώ σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ αντιτάχθηκαν. Δεν θα επαναλάβω εδώ τι έχουμε κάνει συνολικά από το 2019 για τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής.

  Τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα. Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε”,  ανέφερε εκτός άλλων ο Πρωθυπουργός.

  Διαβάστε επίσης: 

  Μπλόκο αγροτών στο Μπράλλο – Κλείνουν την Εγνατία στο ρεύμα προς Βέροια (Upd)

  Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων: Δικαιώματα, δικαιοσύνη και ελευθερία σε συμπολίτες μας που έως σήμερα τα στερούνταν

  Διελκυστίνδα με το ερωτηματολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντά ο Κασσελάκης σε Γεροβασίλη και Σπίρτζη  ΣΧΟΛΙΑ