Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιτυχημένη πρωτοβουλία το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

  • NewsRoom

Κυριάκος Μητσοτάκης


Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια επιτυχημένη πρωτοβουλία, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη των αναπληρωτών και υφυπουργών Εξωτερικών, που διεξάγεται υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλιτίαδη Βαρβιτσιώτη.

Στη διάσκεψη συμμετέχουν Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα.

Η σύνοδος των υπουργών των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-Med7) πραγματοποιείται στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, με σκοπό την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των EU-Med7, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στην ατζέντα της υπουργικής Συνόδου περιλαμβάνονται τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Next Generation EU), της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, του ευρωπαϊκού πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, της μετανάστευσης, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, της συνεργασίας με τις χώρες Νότιας Γειτονίας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου.

Μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες υπουργοί των 7 κρατών θα παραχωρήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Σήμερα στην Αθήνα η σύνοδος των ΥΠΕΞ των μεσογειακών χωρών της ΕΕ – Ομιλία Μητσοτάκη

Και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ακυρώνει την συμμετοχή του στο Antalya Diplomacy Forum


ΣΧΟΛΙΑ