• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης: Απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στις 10 το πρωί στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για την πανδημία.

    Στην επίκαιρη ερώτηση με τίτλο «Θα αναλάβει ο πρωθυπουργός την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας;», ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι από τον Αύγουστο και μετά, η Ελλάδα διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

    Σημειώνει ότι την ίδια στιγμή το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν προχωράει, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στην 20ή θέση σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%.

    Ο κ. Τσίπρα ρωτά τον πρωθυπουργό: «Συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για τη κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;

    Έχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα;».

    Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εναρκτήρια εκδήλωση του forum «Η Ελλάδα το 2040», στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

    Προς τί η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου; Ποιους εξυπηρετεί εντός κι εκτός ΚΙΝΑΛ μια υποψηφιότητα «αυτόκλητου σωτήρα»;

    Μητσοτάκης: Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ