• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές, γιατί να μην μας εμπιστευτούν οι εταίροι μας


    Αισιόδοξος πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει τους Ευρωπαίους δανειστές για την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Κύπρο.

    «Είναι η πρώτη φορά που οι διεθνείς αγορές δείχνουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση. Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί να μην μας εμπιστευτούν οι εταίροι μας..; Τα συγκεκριμένα πλεονάσματα αποφασίστηκαν σε άλλη οικονομική συγκυρία και με τα επιτόκια δανεισμού υπερδιπλάσια των σημερινών», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας πως θέλησή του είναι μια «γενναία επανεκκίνηση», η οποία ωστόσο θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με προσεκτικά βήματα.

    «Η επιδίωξή μου είναι να βρούμε τρόπους για μια γενναία επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτή όμως δεν γίνεται εν κενώ. Αυτές οι κινήσεις γίνονται σταδιακά, χρειάζεται χρόνος και οικοδόμηση εμπιστοσύνης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ