ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την κατάργηση του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία εντός του 2020 προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι το καλοκαίρι θα χρειαστούν κάποιες κλίνες, για να φιλοξενηθούν κάποιες ευάλωτες ομάδες.
«Στόχος είναι η κατάργηση της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία» ανέφερε.
Συμπλήρωσε, μιλώντας στο Θέμα 104,6, ότι όλες οι δομές θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες.
Βάζουμε αυστηρότερους όρους, ανέφερε και υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν είναι ανοιχτή για εκείνους που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Θα απελαύνονται όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».
Για τα κρούσματα σε δομές μεταναστών, είπε:«Στην χώρα μας φιλοξενούμε 100.000 αιτούντων άσυλο. Σε αυτούς έχουν παρουσιαστεί 200 κρούσματα, είναι όλα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν έχουμε κανένα θάνατο. Δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που να προήλθε από πρόσφυγες και μετανάστες στην τοπική κοινωνία».
Μιλώντας για το περιστατικό στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποιο ανησυχητικό κρούσμα εντός της ξενοδοχειακής δομής».
Για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποιες που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο μεταναστευτικό.
«Τον Φεβρουάριο ιδρύσαμε μητρώο καταγραφής των ΜΚΟ, αλλά και των εργαζομένων σε αυτές. Μέχρι το τέλος Μαΐου, θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Θα υπάρξουν έλεγχοι για να δούμε το ρόλο της κάθε μιας από αυτές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Σε νέο ρεκόρ ο Nasdaq λίγο πριν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
- Πετρέλαιο: Μικρά κέρδη καθώς ο OPEC+ αυξάνει ελαφρά την παραγωγή του Οκτωβρίου
- Χίθροου: Ασφαλές να ανοίξει ξανά ο τερματικός σταθμός του διεθνούς αεροδρομίου
- Το Κατάρ πιέζει τη Χαμάς να αποδεχθεί το σχέδιο των ΗΠΑ για εκεχειρία
