• Πολιτική

    Μειωμένη η συμμετοχή στην κάλπη σήμερα

    εκλογες


    Για μειωμένη συμμετοχή στο σημαντικό ποσοστό του 20-25% κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις, σε ό,τι αφορά στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση. Οι πολίτες, όπως φαίνεται, θεωρούν ότι εκπλήρωσαν το καθήκον τους την προηγούμενη εβδομάδα, μετέδωσαν τα μηνύματα που επιθυμούσαν, ενώ η μεγάλη διαφορά στα ποσοστά ορισμένων υποψηφίων κάνει πολλούς να θεωρούν ότι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της κάλπης έχει ήδη κριθεί.

    Οι ρεπόρτερ των καναλιών, που βρίσκονταν σε διάφορα εκλογικά κέντρα, νωρίς το πρωί έκαναν λόγο για αποχή του κόσμου, άνω του 60%. Ωστόσο, όσο προχωρούσε η ώρα, η προσέλευση του κόσμου στα εκλογικά κέντρα, προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία της ψήφισης αυξήθηκε. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι αυτή την ώρα, η συμμετοχή παραμένει σημαντικά χαμηλή.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ένα εκλογικό κέντρο, έως τις 11 το πρωί είχαν προσέλθει 15 άνθρωποι, όταν, την προηγούμενη Κυριακή, έως την ίδια ώρα είχαν προσέλθει 45.

    Οι υποψήφιοι και οι επικεφαλής των πολιτικών παρατάξεων που καταφθάνουν στα εκλογικά κέντρα, όπου ψηφίζουν, τονίζουν τη σημασία της συμμετοχής στις σημερινές εκλογές, που θα ολοκληρώσουν την ανάδειξη των νέων τοπικών αρχόντων.

    Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η ημέρα θα συνεχιστεί με χαμηλή συμμετοχή πολιτών στην εκλογική διαδικασία.



    ΣΧΟΛΙΑ