Πολιτική

Καμίνης: «Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ δεν εξαρτάται από τον Βενιζέλο»

  • NewsRoom
Kαμίνης


«Έκπληξη» χαρακτήρισε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, την τοποθέτησή του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας πως δεν είχε συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό προηγουμένως με την πρόεδρο του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά.

Αναφορικά με την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του, ο κ. Καμίνης δήλωσε πως «κάθε στέλεχος που επιλέγει να μην συμμετέχει σε αυτή τη μάχη, μας αφαιρεί κάτι από τη δύναμή μας», προσθέτοντας πάντως πως είναι στο χέρι των στελεχών του ΚΙΝΑΛ να εκμηδενίσουν τις απώλειες με την πολιτική που ακολουθούν.

«Δεν πιστεύω ότι κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου, με όλο το σεβασμό, το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ σύνθετο», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όσον αφορά στα σενάρια παραίτησής του, είπε: «Δεν παραιτούμαι από θέσεις ευθύνης, τόσο σημαντικές, μου ανετέθη αυτή η θέση και θα το πάω μέχρι το τέλος, έτσι έχω μάθει να κάνω στην ζωή μου, όπως είχα κάνει ως υποψήφιος δήμαρχος, ως ευρωβουλευτής, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ».

Σχολιάζοντας την κίνηση Γεννηματά να τον τοποθετήσει επικεφαλής του Επικρατείας, δήλωσε πως «αποβλέπει στο να επανασυνδεθούμε με αυτό το υπόγειο ρεύμα των 212.000 ανθρώπων που ψήφισαν τότε και που προέκριναν μία συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και ένα μεγάλο άνοιγμα». Ακόμα, διευκρίνισε πως το ΚΙΝΑΛ δεν είναι «συμπλήρωμα» κανενός: «Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα της ΝΔ, έχουμε τον χώρο μας και πάμε να κυριαρχήσουμε στον χώρο μας» είπε για την Νέα Δημοκρατία.

«Πού θεμελιώνουν ότι με Καμίνη το ΚΙΝΑΛ πάει στον ΣΥΡΙΖΑ», αναρωτήθηκε, τονίζοντας πως «συγκρούστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη δεξιά που διαδέχθηκα στον δήμο».


ΣΧΟΛΙΑ