• Πολιτική

    Μήνυση κατά της AstraZeneca κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση

    • NewsRoom
    AstraZeneca

    astrazeneca


    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα, Μ. Δευτέρα, ότι κινήθηκε νομικά σε βάρος της AstraZeneca καθώς δεν τήρησε τους όρους του συμβολαίου για την παράδοση εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, μεταδίδει το Reuters.

    «Η Κομισιόν ξεκίνησε τη νομική διαδικασία την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι και οι «27» στηρίζουν την κίνηση.

    Την περασμένη Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκήσει το δικαίωμά της βάσει συμφωνίας να αγοράσει 100 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19.

    Η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της AstraZeneca αναφέρει ότι στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ θα παραδίδονταν 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου, εκ των οποίων τα 100 εκατ. θα παραδίνονταν μόνο εάν η Κομισιόν ενεργοποιούσε τη σχετική ρήτρα, κάτι που τελικά δεν θα το πράξει.

    AstraZeneca: «Αβάσιμες οι νομικές ενέργειες της ΕΕ»

    Η AstraZeneca δήλωσε πως οι νομικές ενέργειες που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 είναι χωρίς βάση και δεσμεύθηκε να υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο.

    «Η AstraZeneca έχει τηρήσει πλήρως τη Συμφωνία Προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο. Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε δικαστική αγωγή είναι χωρίς ουσία και καλωσορίζουμε αυτήν την ευκαιρία να επιλυθεί αυτή η διαμάχη το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η AstraZeneca.

    Διαβάστε επίσης:

    EMA: Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων



    ΣΧΟΛΙΑ