• Πολιτική

    Μήνυμα Μητσοτάκη στις 7 το απόγευμα για την έκρηξη κρουσμάτων – Τι θα πει στους πολίτες

    • NewsRoom

    Μητσοτάκης-Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτ. αρχείου)


    Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ενημέρωσε ότι στις 7 το απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία.

    «Ευκαιρία να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορονοϊού, είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας. Θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορονοϊό, λέγοντας ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης στα σχολεία και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα».

    Παράλληλα, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

    «Φέρατε την εμπειρία σας ως ανώτατος δικαστής που ερμηνεύει το Σύνταγμα, έχετε απόλυτο δίκιο ότι η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της αλληλεγγύης. Η πράξη μας έχει επίπτωση σε άλλους αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η ατομική ευθύνη είναι το υπόδειγμα συμπεριφοράς, πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την συλλογική αλληλεγγύη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Μετά το σοκ της εκτίναξης του αριθμού των κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός είχε το πρωί σύσκεψη με την ομάδα των λοιμωξιολόγων, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα τελευταία δεδομένα. Σε λίγη ώρα (12:30) θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες, με ζητούμενο τον κοινό συντονισμό για την αναχαίτιση της διασποράς των κρουσμάτων.

    Υπενθυμίζεται ότι σε lockdown βρίσκονται ήδη δύο περιφερειακές ενότητες, της Κοζάνης και της Καστοριάς, καθώς παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

    Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες και Ιωάννινα πέρασαν στο τρίτο επίπεδο που συνεπάγεται και αυστηροποίηση των μέτρων.

    Τα αρνητικά ρεκόρ καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο αυξάνοντας κατακόρυφα την ανησυχία της κυβέρνησης, των ειδικών, αλλά και της κοινωνίας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

    Ειδικοί εκτιμούν ότι βρισκόμαστε κοντά στο να δούμε ακόμη 1.000 κρούσματα την ημέρα, κάτι που θα φέρει σχεδόν όλη την χώρα στο κόκκινο και πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

    Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να συγκρατηθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όμως θέλει να αποφύγει ένα lockdown στα μεγάλα αστικά κέντρα, κάτι που θα είχε οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.



    ΣΧΟΛΙΑ