• Πολιτική

    «Μύλος» η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές με την κατάθεση του πρόεδρου της ΑΔΑΕ

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου


    “Μύλος” στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής με τα όσα φέρεται να έχει αποκαλύψει ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής από τις πρώτες στιγμές της κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή φέρεται να ξεδιπλώνει το χρονικό των ερευνών που πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ στα “άδυτα” της ΕΥΠ αναφορικά με τη διερεύνηση των καταγγελιών για την  υποκλοπή του κ. Ανδρουλάκη βάζοντας νέα δεδομένα πάνω στο τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ράμμος διαβάζοντας σχετικό πρακτικό  φέρεται να είπε ότι η καταστροφή του αρχείου έγινε την ίδια μέρα  που έγινε και η καταγγελία του Ν.  Ανδρουλάκη.

    Αναφορικά με τη δυνατότητα που είχε στη πρόσβαση του “φακέλου Ανδρουλάκη” φέρεται να είπε πως ο νυν Διοικητής της υπηρεσίας, του ανέφερε ότι δεν ξέρει αν υπάρχει, και πως  σε γνώση του ήταν  μόνον ένα έγγραφο προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού, από τον προκάτοχο του και την εισαγγελέα . Στην συνέχεια, ο κ. Ράμμος φέρεται να είπε πως  σε νέο έλεγχο της   ΑΔΑΕ, τους δόθηκε από την Υπηρεσία έγγραφη δήλωση  του κ. Δεμίρη  βάση της οποίας η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα και μετά  όμως επικαλέσθηκε  το απόρρητο και το  καθήκον εχεμύθειας, για να μην δώσει άλλες απαντήσεις, όπως φέρεται να είπε.

    Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του φέρεται να ανέβασε τους τόνους και να έκανε λόγο για  “υπεκφυγή” και “άρνηση συνεργασίας” .  Φέρεται δε, να είπε  ότι δεν μπορεί να αντιτάσσεται απόρρητο στην Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες, φέρεται να κατέληξε.

    Ο κ. Ράμμος  σύμφωνα με τις ίδιες πηγές  συνέχισε στο ίδιο ύφος και φέρεται να χαρακτήρισε την απάντηση του  Διοικητή της ΕΥΠ στο αίτημα για ενημέρωση της  ΑΔΑΕ ως αόριστη που συνιστά υπεκφυγή και προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας. Κορυφώνοντας τη κριτική του φέρεται  να έκανε λόγο για την μεγαλύτερη επέμβαση  σε ιδιωτικό βίο προσθέτοντας  ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την έρευνα του.

    Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα στην Εξαταστική ο  Θ. Δεμίρης είπε: “Ο κ. Δεμίρης, ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ, πιστός στη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να συγκαλύψει την υπόθεση των παρακολουθήσεων και στη σημερινή του εξέταση συνέχισε να αντιτάσσει στην Εξεταστική Επιτροπή το απόρρητο και σε ότι αφορά την επιβεβαίωση της μαρτυρίας του αλλά και σε ότι αφορά την αποστολή των σχετικών εγγράφων που έχει αιτηθεί η Επιτροπή από την ΕΥΠ.

    Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν πρόκειται να αποστείλει κανένα από τα έγγραφά που του έχει ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή.Υπέπεσε σε πολλαπλές αντιφάσεις και, στην πραγματικότητα, αυτοεξευτελίστηκε με μοναδικό στόχο και σκοπό να συγκαλυφθεί η υπόθεση και να προστατευτεί ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει απόλυτη πολιτική ευθύνη για όλα τα αποτρόπαια που συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα σήμερα”. Πήγες προσκείμενες στην ΝΔ επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ και δίνουν μια άλλη διάσταση των όσων ακουστηκαν στην επιτροπή,  υποστηρίζοντας πως “ Οι κ.κ. Βούτσης και Τζανακόπουλος παραβιάζουν τη λογική και διαστρεβλώνουν συνειδητά τα όσα είπε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ξεκαθάρισε ότι από τις 5 Μαΐου είχε επισήμως ενημερωθεί από την ΕΥΠ αναφορικά με την προγραμματισμένη καταστροφή του υλικού επισυνδέσεων που πραγματοποιήθηκε τελικά όπως ήταν προγραμματισμένο στο τέλος Ιουλίου.

    Διευκρίνησε μάλιστα ότι η ΑΔΑΕ δεν χρειάζονταν να συμμετάσχει στη διαδικασία καταστροφής καθώς εμπιστεύονταν την ΕΥΠ και είχε στο παρελθόν πραγματοποιήσει σχετικούς ελέγχους χωρίς να διαπιστώσει το παραμικρό πρόβλημα “και καταλήγουν λέγοντας ότι  “Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής. Με ψέματα προσπαθούν να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν για να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα τους”.
    Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ θα συνεχίσει και αύριο τη κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή.

    Διαβάστε επίσης

    «Καινοτομία» η ενημέρωση του Ν. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, φέρεται να είπε ο Διοικητής της Υπηρεσίας



    ΣΧΟΛΙΑ