• Πολιτική

    Πιθανότατα δεν υπάρχει το αρχείο Ανδρουλάκη, φέρεται να είπε ο διοικητής της ΕΥΠ στην εξεταστική

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Θεμιστοκλής Δεμίρης, νυν διοικητή της ΕΥΠ

    Θεμιστοκλής Δεμίρης, νυν διοικητή της ΕΥΠ


    Με τη συνέχεια της κατάθεσης του νυν διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

    Ο κ. Δεμίρης φέρεται να έκανε επίκληση του απορρήτου της διαδικασίας αναφορικά με τον φάκελο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Ύστερα από επίμονες ερωτήσεις φέρεται πάντως να υποστήριξε πως από την ανάληψη των καθηκόντων του έχουν διακοπεί οι καταστροφές των αρχείων ενώ επισήμανε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει το αρχείο Ανδρουλάκη, άρα δεν περιέχει κάτι η επισύνδεση.

    Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι δημόσια, φέρεται να είπε ο κ. Δεμίρης.

    Ο διοικητής της ΕΥΠ φέρετε, ωστόσο, να υποστήριξε ότι τηρήθηκε η νομιμότητα των διαδικασιών για τις επισυνδέσεις τόσο για τον κ. Ανδρουλάκη όσο και για τον κ Κουκάκη.

    Αυτό υποστήριξε και σε δήλωση του στις τηλεοπτικές κάμερες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος.

    Ο κ. Δεμίρης φέρεται να υπογράμμισε ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά και πως η υπηρεσία έχει ελεγκτικά φίλτρα όπως είναι η ΑΔΑΕ, η Εισαγγελία και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

    Αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά του, σύμφωνα με την οποία φέρεται να είπε ότι το 2018 οι επισυνδέσεις ήταν πολύ περισσότερες από το 2021.

    Μετά το πέρας της κατάθεσης του κ. Δεμίρη σειρά έχει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ