• Business

    Μύκονος: Μπήκαν μπουλντόζες στην Ψαρού – Γκρέμισαν αυθαίρετο κοσμηματοπωλείο γνωστής αλυσίδας

    • NewsRoom


    Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί ποτέ στη Μύκονο, το οποίο έφτασε τα 437.268 ευρώ, επιβλήθηκε σε αυθαίρετα καταστήματα πίσω από την παραλία της Ψαρού, οδηγώντας τελικά τον ιδιοκτήτη της έκτασης να προχωρήσει στο γκρέμισμα των κτηρίων των εκμισθωτών του.

    Το υπέρογκο πρόστιμο καταλογίστηκε από την υπηρεσία Δόμησης Μυκόνου για κατασκευές (υπέργεια κτίρια, πέργκολα, ημιυπαίθριοι χώροι, κοντέινερ) σε φερόμενη ιδιοκτησία του Εμμανουήλ Αγγελετάκη πίσω από την παραλία της Ψαρού, όπου παράνομα είχαν χτιστεί εμπορικά μαγαζιά. Τα μαγαζιά φέρεται να είχαν μισθωθεί από μέλη της οικογένειας Βλαχάκη. Το πρόστιμο επιβλήθηκε μεν στον ιδιοκτήτη των ακινήτων, Μανώλη Αγγελετάκη, ο οποίος όμως στράφηκε δικαστικά εναντίον των εκμισθωτών του, καθώς τους θεωρεί υπεύθυνους για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

    Σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας Μυκόνου, ο νεαρός γιος του επιχειρηματία που συνελήφθη πέρυσι εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος σε επιχείρηση πρόχειρων γευμάτων (λουκουμάδες) χωρίς να έχει πιστοποιητικό υγείας και άδεια εργασίας, ενώ και το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας. Το ενδιαφέρον είναι πως το μαγαζί, ενώ φαινόταν να πουλάει λουκουμάδες, οι αποδείξεις που έκοβε αναφέρονταν σε είδη ιματισμού.

    Δίπλα στο λουκουματζίδικο είχε ανοίξει κατάστημα ένδυσης, στο οποίο ήταν υπεύθυνη η σύντροφος του γιου του εκλιπόντα επιχειρηματία, Ελένη Βλαχάκη, ενώ παραδίπλα ήταν το γνωστό κοσμηματοπωλείο Ozar που άνηκε στην ετεροθαλή αδελφή της Ελένης Βλαχάκη, την Όλγα Ζαριφοπούλου. Πρόκειται για την κόρη που απέκτησε η Άννα Καλλικούνη Βλαχάκη από τον γάμο της με τον Βασίλη Ζαριφόπουλο, πρώην στέλεχος της εταιρίας Κωτσόβολος.

    Όπως διαπιστώθηκε από τις πολεοδομικές Αρχές του νησιού, τόσο στο κοσμηματοπωλείο, όσο στο κατάστημα με τα είδη ένδυσης και στο λουκουματζίδικο, καθώς και στα υπόλοιπα κτίσματα που τα πλαισιώνουν, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των τοπικών πολεοδομικών αρχών, είχαν εντοπιστεί σοβαρότατες πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

    Το πρωί της Παρασκευής, σκαπτικά μηχανικά έκαναν την εμφάνισή τους στη Ψαρού καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης των αυθαιρέτων έδωσε εντολή να γκρεμιστούν όλα τα παράνομα κτίσματα προκειμένου να αποφευχθεί το πρόστιμο διατήρησής τους, που ανέρχεται στις 72.878 ευρώ για κάθε έτος διατήρησης των παράνομων κτισμάτων από την ανέγερσή τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάσχα 2018: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τις φετινές γιορτές στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χανιά: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε κολυμβητήριο όπου βρίσκονταν παιδιά!(pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 58χρονος κρατούσε δεμένα δύο ξαδέρφια του για 8 μήνες!



    ΣΧΟΛΙΑ