• Πολιτική

    Μιχάλης Κατρίνης στο mononews: Όλα όσα υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν είναι κοστολογημένα αλλά και δεν θα υλοποιηθούν

    • Συνέντευξη στον Γαβριήλ Σερέτη
    Μιχάλης Κατρίνης

    Μιχάλης Κατρίνης, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


    «Η Νέα Δημοκρατία αποκρύπτει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας με το εμπορικό έλλειμμα να είναι το υψηλότερο από την εποχή της χρεοκοπίας, το δημόσιο χρέος να έχει αυξηθεί από την κυβέρνηση κατά 45 δις ευρώ και το κρατικό χρέος να σημειώνει ρεκόρ, αφού ξεπερνά πλέον τα 400 δις ευρώ. Όλα όσα υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν είναι κοστολογημένα αλλά δεν θα υλοποιηθούν» εκτιμά ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, Βουλευτής Ηλείας και πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    Επικαλούμενος μάλιστα τη δημοσιονομική προσαρμογή που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε η Κυβέρνηση στην Κομισιόν, με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026, υπογραμμίζει ότι «όλα αυτά σημαίνουν λιτότητα και δημοσιονομική προσαρμογή, σημαίνουν τέλος στις επιδοτήσεις και θα αποκαλυφθούν μετά τις εκλογές».

    Ο στενός συνεργάτης του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο mononews, απαντά από που θα προέλθουν οι πόροι που θα χρηματοδοτήσουν τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για το κόστος προγραμματικών δεσμεύσεων της Χαριλάου Τρικούπη, επαναφέρει την πρόταση του κόμματός του τα κόμματα να καταθέσουν τα προγράμματα τους «για να τα κοστολογήσει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, που έχει πλήρη εικόνα» και σημειώνει ότι πουθενά στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αναφορά για αύξηση στον ΕΝΦΙΑ.

    Προσθέτει δε, ότι «θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πει ο κ. Μητσοτάκης πως θα προκύψει ο μέσος όρος του μισθού των 1.500 ευρώ που υπόσχεται». Και αναρωτιέται «Πως θα γίνει αυτό, θα το επιβάλλει στις επιχειρήσεις;».

    Ο πρώτος πανελλαδικά σε σταυρούς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν μπόρεσε να ελέγχει την κυβέρνηση ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και να αποτελεί την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Χρεώνοντας του ότι «απέναντι στα ακραία πρόσωπα της κυβέρνησης της ΝΔ, αντιπαρατάσσει τα δικά του ακραία και αποκρουστικά πρόσωπα που απωθούν τους πολίτες».

    Ο Μιχάλης Κατρίνης
    Ο Μιχάλης Κατρίνης

    Επίσης, ο κ. Κατρίνης εκτιμά ότι «αυτός που εκ των προτέρων έχει αποκλείσει κάθε περίπτωση συνεργασιών είναι ο κ. Μητσοτάκης». Και προς επίρρωση του επιχειρήματός του θυμίζει ότι πριν τις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε προαναγγείλει δεύτερες και τρίτες εκλογές.

    «Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχεδόν ταυτόσημες απόψεις περί συνεργασίας. Τη συνεργασία την εννοούν ως υποταγή και αποδοχή στις αποτυχημένες τους πολιτικές αλλά και στις προσωπικές στρατηγικές της ηγεσίας τους», υπογραμμίζει ο εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, διαμηνύει ωστόσο, ότι ένας τομέας που είναι επιβεβλημένη η συνεννόηση είναι τα εθνικά μας θέματα.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Μιχάλη Κατρίνη στον Γαβριήλ Σερέτη

    Έχει το ΠΑΣΟΚ «κρυφή ατζέντα» για αυξήσεις φόρων, ειδικά σε γονικές παροχές και μερίσματα; Τι απαντάτε στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, από την Κρήτη, ισχυρίστηκε ότι έχετε «χάσει τα αυγά και τα πασχάλια», καθώς «κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό»; Τι ακριβώς συνέβη με την παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος στην ιστοσελίδα του κόμματος;

    -Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον ύπνο του στη σκέψη και μόνο ότι θα έχει απέναντι του ένα ακόμα πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ μετά τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

    Έχει επιστρατευθεί ένας θηριώδης προπαγανδιστικός μηχανισμός για να κάνει το «άσπρο-μαύρο» , για να κατασκευάζει και να αναδεικνύει ανύπαρκτα θέματα , με στόχο να ανακοπεί η δυναμική του ΠΑΣΟΚ.

    Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μαρινάκης «ανακάλυψε» την απόσυρση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ από την ιστοσελίδα μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναληθές.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε πριν τις εκλογές, σε ειδική θεματική εκδήλωση, τους 12 προγραμματικούς άξονες και τις προτεραιότητες του προγράμματος μας. Το κείμενο που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρθηκε δεν είναι το πρόγραμμα, είναι ένα κείμενο διαβούλευσης που είχε κατατεθεί το φθινόπωρο.

    Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια φτηνή πολιτική που ασκείται συστηματικά, με τη βοήθεια ενός θηριώδους προπαγανδιστικού μηχανισμού.

    Υπάρχει «κρυφή ατζέντα», πέρα από την κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων;

    -Το ΠΑΣΟΚ καλεί όλα τα κόμματα να καταθέσουν τα προγράμματα τους για να τα κοστολογήσει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής , που έχει πλήρη εικόνα. Το θέλουν αυτό όμως κάποιοι, κυρίως το θέλει η Νέα Δημοκρατία;

    Η Νέα Δημοκρατία αποκρύπτει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας με το εμπορικό έλλειμμα να είναι το υψηλότερο από την εποχή της χρεοκοπίας και το δημόσιο χρέος να έχει αυξηθεί από την κυβέρνηση κατά 45 δις ευρώ και το κρατικό χρέος να σημειώνει ρεκόρ, αφού ξεπερνά πλέον τα 400 δις ευρώ.

    Όλα όσα υπόσχεται ο κ.Μητσοτάκης όχι μόνο δεν είναι κοστολογημένα αλλά δεν θα υλοποιηθούν. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε στην Κομισιόν προβλέπει δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026.

    Όλα αυτά σημαίνουν λιτότητα και δημοσιονομική προσαρμογή, σημαίνουν τέλος στις επιδοτήσεις και θα αποκαλυφθούν μετά τις εκλογές.

    Όταν ο κ. Ανδρουλάκης μιλά για «φορολογική δικαιοσύνη προς όφελος της μεσαίας τάξης και των πιο αδυνάμων» και εστιάζει στον τριπλασιασμό των κερδών 150 εισηγμένων εταιρειών, δεν συνάγεται το συμπέρασμα ότι προτίθεστε να αντλήσετε τα αναγκαία έσοδα για τη στήριξη των «αδυνάμων» από την περαιτέρω φορολόγηση των συγκεκριμένων «ισχυρών»;

    -Τα επιπλέον δημόσια έσοδα που αποτελούν προϋπόθεση για να υλοποιηθεί μια άλλη πολιτική πρόταση θα προέλθουν και από την αναπτυξιακή διαδικασία αλλά και από την φορολόγηση των υπερκερδών που κάποιοι αποκόμισαν αξιοποιώντας-προς όφελός τους-την ενεργειακή κρίση.

    Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να ακούσει ούτε λέξη για τη φορολόγηση των υπερκερδών που αποκόμισαν και συνεχίζουν να αποκομίζουν κάποιοι από την κρίση. Πρόκειται για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μετρημένα στα δάχτυλα.

    Αυτούς, ουσιαστικά, υπερασπίζεται ο κ. Μητσοτάκης, επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ.  Το άγχος και η ανησυχία της Νέας Δημοκρατίας είναι να μην φορολογηθούν τα κέρδη παραγωγών και παρόχων ενέργειας, διυλιστηρίων και τραπεζών. Έχει υλοποιηθεί, άραγε, η υπόσχεση Μητσοτάκη στη Βουλή για φορολόγηση υπερκερδών των εταιρειών πετρελαιοειδών; Προφανώς, όχι.

    Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι οι εξαγγελίες του κ. Ανδρουλάκη που μπορούν να μετρηθούν -καθώς υπάρχουν και πολλές που είναι εντελώς ασαφείς και δεν μπορούν να κοστολογηθούν, όπως εκτιμούν- κοστίζουν 12 δις τον χρόνο. Ποιο είναι τελικά, το κόστος των προγραμματικών σας οικονομικών εξαγγελιών; Μπορείτε να μας πείτε ένα συνολικό κόστος, έναν ακριβή αριθμό;

    -Μπορώ να σας μιλήσω με στοιχεία και αριθμούς, το ζήτημα είναι αν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κάνει το ίδιο για την κοστολόγηση του δικού της προγράμματος.

    Για παράδειγμα το πρόγραμμα μας για το ασφαλιστικό που περιλαμβάνει την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και την επαναφορά του ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους έχει κόστος 1,13 δις ευρώ, ενώ αντίθετα τα προγράμματα της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κόστος 5 και 10 δις ευρώ, που δεν μπορούν να καλυφθούν δημοσιονομικά.

    Το πρόγραμμά μας για τα μέτρα στήριξης στους δημοσίους υπαλλήλους έχει κόστος 1,2 δις ευρώ ενώ οι προγραμματικές μας προτάσεις για τους  εργαζόμενους και τη μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών έχουν κόστος περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

    Σε ότι αφορά στη στήριξη του ΕΣΥ, οι πόροι μπορούν να προέλθουν μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που χρησιμοποιούν το 10-12% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για να στηρίξουν τη δημόσια υγεία. Τους πόρους αυτούς όμως η Νέα Δημοκρατία , εδώ στην Ελλάδα, τους μοιράζει σε λίγες οικογένειες.

    Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πει ο κ. Μητσοτάκης πως θα προκύψει ο μέσος όρος του μισθού των 1.500 ευρώ που υπόσχεται. Πως θα γίνει αυτό, θα το επιβάλλει στις επιχειρήσεις;

    Ένα μέτρο που προτείνουμε, αλλά δεν «κοστολογείται» είναι η προστασία της κύριας κατοικίας για τους αδύναμους δανειολήπτες. Για να μη χαθούν άκριτα οι κόποι μιας ζωής λόγω της κρίσης και για να μη γίνουν οι 250.000 πλειστηριασμοί ακινήτων που σχεδιάζουν τα funds. Για αυτά έχει να πει κάτι η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

    Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Πάντως, στους πολίτες δημιουργείται σύγχυση όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ βγαίνουν στα ΜΜΕ και εκφράζουν προσωπικές απόψεις που δεν συνάδουν με την επίσημη γραμμή, όπως ο κ. Παραστατίδης για την αύξηση στον ΕΝΦΙΑ και τις γονικές παροχές. Αν συνέβαινε το ίδιο με ένα Βουλευτή της ΝΔ, δεν θα ζητούσατε την απομάκρυνσή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα;

    -Πουθενά στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αναφορά για αύξηση στον ΕΝΦΙΑ.  Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που έχει επιστρατευθεί, θα παίρνει απαντήσεις.

    Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να διαμορφώσει συνθήκες φορολογικής δικαιοσύνης, γιατί σήμερα φορολογική δικαιοσύνη δεν υπάρχει.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση,  επέβαλε μια εξοντωτική φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες, εντελώς αντιαναπτυξιακή, ενώ συνέδεσε και τις ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα, επιβάλλοντας μια δεύτερη φορολόγηση.

    Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε νέες φορολογικές ανισότητες που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ διατήρησε ψηλά τον ΦΠΑ, πλήττοντας ευθέως τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά αδύναμους πολίτες.

    Από εκεί και πέρα το αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ για τις γονικές παροχές δεν είναι μέτρο ενίσχυσης της μεσαίας τάξης αλλά των πλουσίων.

     Πόσοι έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 ευρώ ή μετρητά αντίστοιχης αξίας για να τα μεταβιβάζουν στα παιδιά τους και να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο; Μόνο οι πλούσιοι.

    Πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο αλλά όχι σε αυτά τα υψηλά ποσά.

    Τι απαντάτε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος επικαλείται τη δήλωση του δικού σας αρχηγού, ότι δηλαδή, «και 149 βουλευτές να έχει η Νέα Δημοκρατία, εμένα δεν με ενδιαφέρει να κυβερνήσω, με ενδιαφέρει να μείνω στην αντιπολίτευση». Θα αναλάβετε το κόστος της προσφυγής σε τρίτη κάλπη, αν κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία; Δεν έχει ανάγκη ο τόπος από συναινέσεις και συγκλίσεις;

    -Αυτός που εκ των προτέρων έχει αποκλείσει κάθε περίπτωση συνεργασιών είναι ο κ. Μητσοτάκης. Σας θυμίζω ότι πριν τις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου είχε προαναγγείλει δεύτερες και τρίτες εκλογές.

    Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον πραγματικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, γιατί αντιπροσωπεύει και εκπροσωπεί ένα διαφορετικό κόσμο. Τον κόσμο της εργασίας, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους νέους, τους ανθρώπους που σπρώχνονται στο περιθώριο, τους αγρότες που παλεύουν να μείνουν στον τόπο τους χωρίς ουσιαστική στήριξη, όλους αυτούς που είναι αόρατοι για τον κ. Μητσοτάκη.

    Υπάρχουν όμως και αξιακά ζητήματα όπως η διαφάνεια, η λειτουργία του κράτους δικαίου, με τα οποία μας χωρίζει τεράστια απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία που έχει υιοθετήσει καθεστωτικά χαρακτηριστικά.

    Με ρωτάτε αν  έχει ανάγκη ο τόπος από συναινέσεις και συγκλίσεις; Θα σας πω ναι και ένας τομέας που είναι επιβεβλημένη η συνεννόηση είναι τα εθνικά μας θέματα.

    Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς συζητούν  η προϊσταμένη του Διπλωματικού Γραφείου του κ. Μητσοτάκη και ο εκπρόσωπος του κ.Ερντογάν.

    Έχει ακούσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ να θέτει αυτά τα ζητήματα; Έχει ακούσει κανείς τη σημερινή ΝΔ και τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνουν την πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ότι η μοναδική διαφορά που αναγνωρίζουμε με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας  και της ΑΟΖ, αλλά μόνο στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου;

    Και ότι είναι η μοναδική διαφορά που μπορεί να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Γιατί δεν το λένε αυτό; Μήπως συμφωνούν και συμπλέουν στο συγκεκριμένο θέμα;

    -Άρα, στρατηγικός σας στόχος είναι να γίνετε αξιωματική αντιπολίτευση, στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιός είναι ο νέος εκλογικός πήχης στις 25 Ιουνίου για το ΠΑΣΟΚ;

    -Δεν βάζουμε όριο στην αύξηση της επιρροής μας. Ο στόχος μας είναι να επιβεβαιωθεί η δυναμική ανόδου του ΠΑΣΟΚ και να ενισχυθεί περαιτέρω το διψήφιο ποσοστό μας.

    Στις 25 Ιουνίου θα αποφασίσουμε αν η χώρα θα έχει μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση που θα κάνει ό,τι θέλει, χωρίς έλεγχο και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα ή αν θα αποκτήσει μια αξιόπιστη και υπεύθυνη αντιπολίτευση .

    Γιατί η χώρα έχει σήμερα, όσο ποτέ, την ανάγκη μιας συγκροτημένης και σοβαρής αντιπολίτευσης που θα σταθεί με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και θα υπερασπιστεί τους πολίτες που σπρώχνονται στο περιθώριο και χάνουν δικαιώματα.

    Σοβαρή, συγκροτημένη και αποτελεσματική αντιπολίτευση είναι αυτή που γίνεται με επιχειρήματα, τεκμηριωμένα, με προγραμματικές προτάσεις και χωρίς κραυγές. Με νέα και φρέσκα πρόσωπα και όχι με ακραίες και τοξικές φωνές.

    Μιχάλης Κατρίνης
    Μιχάλης Κατρίνης

    -Ο κ. Τσίπρας σας κατηγορεί ότι «εμείς τείναμε χείρα φιλίας και αυτοί ήθελαν να μας κόψουν το χέρι, εμείς κοιτάζαμε τη χώρα και αυτοί πως θα μεγαλώσουν τα δικά τους τα χωράφια». Τι απαντάτε;

    -Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχεδόν ταυτόσημες απόψεις περί συνεργασίας. Τη συνεργασία την εννοούν ως υποταγή και αποδοχή στις αποτυχημένες τους πολιτικές αλλά και στις προσωπικές στρατηγικές της ηγεσίας τους.

    Το ΠΑΣΟΚ ήταν το μοναδικό κόμμα που κατέθεσε συγκεκριμένες προγραμματικές προτεραιότητες. Είδε κανείς να γίνεται διάλογος πάνω σε αυτές, να τοποθετείται πάνω σε αυτές κανείς;

    Ο ΣΥΡΙΖΑ , όπως όλα δείχνουν, ενδιαφέρεται μόνο για ένα πράγμα: να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση έστω και με ένα ποσοστό της τάξης του 15-18%, θέλουν δηλαδή να συνεχίσουν να διεκπεραιώνουν το ρόλο του εύκολου αντιπάλου του κ. Μητσοτάκη.

    Πως διαβάζετε την αυτοκριτική του κ. Τσίπρα και το εκλογικό αποτέλεσμα; Τι έφταιξε, κατά την πολιτική σας εκτίμηση, για την νέα ήττα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Είναι σαφές ότι ο ίδιος και τα στελέχη του κόμματος θα κληθούν να αποφασίσουν, αλλά η πολιτική εκτίμησή σας για το μέλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση νέας ήττας στις 25 Ιουνίου, ποια είναι;

    -Το πολιτικό μέλλον του κ.Τσίπρα θα το αποφασίσουν οι πολίτες, αλλά και ο ίδιος.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εύκολος αντίπαλος του κ.Μητσοτάκη. Αυτό αποδείχθηκε όχι μόνο στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αποδείχθηκε και στις προηγούμενες εκλογές του 2019 αλλά αποδείχθηκε και στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, απέτυχε και ως αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι πρωτοφανές ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει αυτή τη φθορά, να το εγκαταλείπουν το 35% των ψηφοφόρων του.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχει για να ελέγχει την κυβέρνηση αλλά και να αποτελεί την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

    Απέναντι στα ακραία πρόσωπα της κυβέρνησης της ΝΔ, αντιπαρατάσσει τα δικά του ακραία και αποκρουστικά πρόσωπα που απωθούν τους πολίτες.

    Αποτελεί τον εύκολο αντίπαλο του κ.Μητσοτάκη γιατί η τοξική και διχαστική του ρητορική, επιτρέπει στον κ.Μητσοτάκη να εμφανίζεται ως μετριοπαθής κεντρώος, ενώ δεν είναι.

    Στις προηγούμενες εκλογές, «σαρώσατε» στην Ηλεία. Τι συναισθήματα σας δημιούργησε αυτή η προσωπική επιτυχία;

    -Για μένα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να έχω αναδειχθεί πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στην Ηλεία, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

    Απέναντι στους ανθρώπους που μου χάρισαν την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, απέναντι σε όλους αυτούς που μοιράστηκαν μαζί μου τις αγωνίες και τις ελπίδες τους, νιώθω βαθιά υποχρέωση.

    Και η υποχρέωση αυτή βγαίνει με ένα μόνο τρόπο: με πράξεις και έργα, με συνέπεια και ειλικρίνεια, πάντα δίπλα στους πολίτες.

    Διαβάστε επίσης

    Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης πήρε 40% γιατί δεν είχε σοβαρή αντιπολίτευση

    ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της υποψηφιότητας Κασιδιάρη

    Νίκος Ανδρουλάκης από Ρέθυμνο: Να πάρει η Κρήτη το πολιτικό χρώμα που της ταιριάζει

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ