• Πολιτική

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Έρχομαι στην Ελλάδα με θετική ατζέντα

    • NewsRoom
    Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου


    Έφτασε στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης ο Τσαβούσογλου

    Στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης προσγειώθηκε πριν από λίγο (10:30) το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Ερχομαι στην Ελλάδα με θετική ατζέντα», ανέφερε λίγο προτού αναχωρήσει από την Τουρκία μιλώντας στους δημοσιογράφους.

    Ο Τούρκος υπουργός, που πραγματοποιεί «ιδιωτική επίσκεψη» θα μεταβεί στην Κομοτηνή. Πρώτος του σταθμός θα είναι το Τουρκικό Προξενείο όπου θα τον υποδεχθούν ο Τούρκος πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου και οι δυο ψευδομουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής και Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης.

    Στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφτεί το μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής.

    Στις 13:30 ο Τσαβούσογλου αναμένεται θα παραθέσει γεύμα στο χωριό Θάμνα. Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι και αιρετοί εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας: οι Έλληνες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Αχμέτ Ιλχάν και Μπουράκ Μπαράν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

    Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη Θράκη θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ. Ωστόσο δεν προβλέπεται να επισκεφθεί καθόλου τα Πομακοχώρια σε Ξάνθη και Ροδόπη, καθώς οι αντιδράσεις των Πομάκων για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού ήταν έντονες.

    Αύριο το πρωί ο Τούρκος ΥΠΕΞ με τον ομόλογο του Νίκο Δένδια θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Διαβάστε επίσης

    Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι από τις πιο λαμπρές νίκες μας



    ΣΧΟΛΙΑ