• Πολιτική

    Metron Analysis: Ενισχυμένα τα κόμματα που ψήφισαν υπέρ του γάμου ομοφύλων

    Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης


    Κέρδη καταγράφουν τα κόμματα που στήριξαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου.

    Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ καταγράφει κέρδη 1,3 μονάδων, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδη 1,2 μονάδων. Μόνον η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζει απώλειες 0.9 μονάδων.

    Αντίθετα, από τα κόμματα που καταψήφισαν τον γάμο ομοφύλων, το ΚΚΕ έχει απώλεια 1,6 μονάδων, η Ελληνική Λύση χάνει 0,2 της μονάδας, οι Σπαρτιάτες καταποντίζονται από το 3,2% στο 2% και μόνον η Νίκη έχει σημαντική άνοδο από το 2,8% στο 4,9%.

    Σύμφωνα με την έρευνα, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έχει πλέον την αποδοχή του 60% της ελληνικής κοινωνίας.

    Αντίθετα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η ακρίβεια, αν και μειώθηκε κατά 7 μονάδες το πσοοστό όσων τη θεωρούν το σημαντικότερο πρόβλημα. Στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης του πληθωρισμού, η κυβέρνηση καταγράφει πολύ χαμηλά ποσοστά θετικής αποδοχής, στο 13%.

    Στο ζήτημα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας, οι αρνητικές γνώμες βρίσκονται μεν υψηλά, στο 73%, αλλά καταγράφουν μείωσε κατά 4 μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο.

     

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στους Times Now – Στόχος ο διπλασιασμός του εμπορίου με την Ινδία έως το 2030

    Στα πρόθυρα ύφεσης η γερμανική οικονομία

    Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας (live)



    ΣΧΟΛΙΑ