• Πολιτική

    Μετατάξεις παντού: Εβδομήντα εκπαιδευτικοί σε θέσεις μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων

    Κώστας Γαβρόγλου

    Κώστας Γαβρόγλου


    Στον «χορό» των… μετατάξεων μπήκε και το υπουργείο Παιδείας. Λίγο πριν από τις εκλογές με απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, 70 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετακινούνται σε θέσεις μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων.

    Το σχετικό ΦΕΚ με την υπογραφή του κ. Γαβρόγλου έχει ημερομηνία 7 Ιουνίου, δηλαδή την περασμένη Παρασκευή και ενώ είχε προκύψει ήδη ο σάλος για τις μετατάξεις του κυβερνώντος κόμματος.

    Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μετατάξεις, λίγο πριν κλείσει η Βουλή. Oπως προκύπτει από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 31 Μαΐου, και ενώ η χώρα βάδιζε ήδη σε πρόωρες εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα μετατάχθηκαν στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού 4 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, που οι πληροφορίες θέλουν όλοι να είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι μετατάξεις έγιναν λίγα 24ωρα πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με την Τασία Χριστοδουλοπούλου που οδήγησε στην απόφασή της πρώην αντιπροέδρου της Βουλής να μην είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.



    ΣΧΟΛΙΑ