• Πολιτική

    Μέρκελ: Συμφωνήσαμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στη Μεσόγειο

    • NewsRoom
    Μέρκελ


    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ότι επιθυμούν εποικοδομητικούς δεσμούς με την Τουρκία και παράλληλα θα προστατεύουν τα δικαιώματα των άλλων κρατών μελών, της Κύπρου και της Ελλάδας, στην Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι η συμφωνία αυτή άνοιξε το δρόμο για την επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία.

    «Το ότι μπορέσαμε τώρα να συμφωνήσουμε για την επιβολή των κυρώσεων αυτών (στη Λευκορωσία) αποτελεί μια σημαντική ένδειξη καθώς ενισχύει το χέρι αυτών που διαδηλώνουν για ελευθερία της έκφρασης στη Λευκορωσία», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν τη σύγκρουση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και επιδιώκουν μία κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε επίσης η Γερμανίδα καγκελάριος.

    «Είναι σημαντικό μία κατάπαυση του πυρός να εφαρμοσθεί το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους. «Είναι ο μόνος τρόπος να συνομιλήσουμε ειρηνικά για μία λύση αυτού του πολύπλοκου προβλήματος», είπε.

    Σχετικά με το Brexit, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας για την μελλοντική σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο. «Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω θετικό αποτέλεσμα. Οσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, είμαι αισιόδοξη», είπε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ