• Top Stories

    Απόλυτη η Μέρκελ: Χωρίς υψηλά πλεονάσματα, το χρέος δεν μειώνεται

    • NewsRoom
    Μέρκελ Γερμανία


    Ελληνικό ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δέχθηκε ερωτήσεις για τον ΦΠΑ στα νησιά, το μεταναστευτικό και την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας.

    Σε ερώτηση εάν η Γερμανία «παραχώρησε» για τη συμφωνία για την επαναπροώθηση προσφύγων τη διατήρηση του ΦΠΑ στα νησιά, η κ. Μέρκελ το αρνήθηκε υπογραμμίζοντας «δεν συνδέουμε τα δύο. Αυτό δεν θα ήταν καλό για κανέναν από τους δύο μας. Βρέθηκε τρόπος να εξισορροπηθεί αυτή η αλλαγή». Υπενθύμισε πως η αλλαγή στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα θα περάσει τον Αύγουστο και από το γερμανικό κοινοβούλιο.

    «Οι συνέπειες του προγράμματος δεν τελειώνουν τον Αύγουστο»

    Παράλληλα, τόνισε πως οι συνέπειες του πακέτου διάσωσης δεν θα τελειώσουν την ημέρα που θα τελειώσει και το ίδιο το πρόγραμμα για την Ελλάδα. «Θα είναι μία σημαντική μέρα τον Αύγουστο, όταν αυτό το πρόγραμμα θα τελειώσει, αλλά οι συνεχιζόμενες συνέπειες αυτού του προγράμματος δεν θα τελειώσουν εκείνη την ημέρα» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Αναφορικά με τη δυσπιστία απέναντι στην Ελλάδα, που εκφράζεται με τα υψηλά πλεονάσματα που ζητούνται για τα επόμενα χρόνια, απάντησε πως εάν η χώρα δεν έχει πλεονάσματα, θα είναι αδύνατο να μειώσει το επίπεδο του χρέους της, κάτι το οποίο είναι και το ζητούμενο. «Λάβαμε μέτρα για να διασφαλιστεί η μείωση του χρέους» είπε και πρόσθεσε πως υπό αυτή την έννοια «πρόκειται για έναν καλό συμβιβασμό».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επικυρώνει ο ESM: Όταν η Ελλάδα βρει ισοδύναμα για το ΦΠΑ στα νησιά, η εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» Βερολίνου: Ζητεί ισοδύναμα για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά – Μπλόκο στην εκταμίευση της δόσης



    ΣΧΟΛΙΑ