ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Το Συμβούλιο Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε σήμερα επί της αρχής την τελευταία εκταμίευση των δανείων, ύψους 15 δισ. ευρώ για την Ελλάδα», ανακοίνωσε σήμερα ο ESM. O ΕSM τονίζει ότι η τελευταία εκταμίευση των δανείων «υπόκειται στην ολοκλήρωση εθνικής διαδικασίας. «Όταν ολοκληρωθεί η εθνική διαδικασία, θα ακολουθήσει αμέσως η εκταμίευση, πριν από τη λήξη του προγράμματος του ESM», αναφέρει ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι οι εθνικές διαδικασίες για την έγκριση του επικαιροποιημένου Μνημονίου και για την έγκριση της τελικής δόσης στη Γερμανία θα καθυστερήσουν, έως τον Αύγουστο. Όπως εξήγησε ο Κ. Ρέγκλινγκ, η καθυστέρηση αυτή συνδέεται με το ότι η Ελλάδα καλείται να βρει ισοδύναμα μέτρα, ύψους 28 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της, λόγω της διατήρησης χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά ως το τέλος του έτους. Στη συνέχεια θα πρέπει να τροποποιηθεί η λεγόμενη «έκθεση συμμόρφωσης» των ευρωπαϊκών θεσμών και μετά το γερμανικό Κοινοβούλιο θα εγκρίνει τις σχετικές αποφάσεις στις αρχές Αυγούστου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόσα κέρδη είχαν στο 9μηνο Κούστας, Φράγκου, Τσάκος, Κωνσταντακόπουλος, Προκοπίου, Παληού, Αλαφούζος
- Η δεσπόζουσα θέση της booking.com
- Γονική παροχή με επικαρπία στον γονιό: Πότε δεν συμφέρει και ποια λύση είναι καλύτερη σε περίπτωση χρεών
- O εντυπωσιακός γάμος του γιού του Αβραμόπουλου, τι φοβάται το ΜΜ, τον Μάρτιο ο ανασχηματισμός, το τετ α τετ Αδωνι – Greg και το γκάζι Παπασταύρου