array(0) {
}
        
    
Menu
1.44%
Τζίρος: 213.42 εκατ.

Τα «τραπεζώματα» του ΚΜ, το νέο κρίσιμο ταξίδι του Παπασταύρου, ο σκοτωμός στην Κύπρο και γιατί δεν μιλά ο Καραμανλής

Business

Mega: Τέλος στα σενάρια για διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας βάζουν οι μέτοχοι

Comments

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καθώς όπως  φαίνεται οι μέτοχοι του δεν πρόκειται να διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή τους προς τις συστημικές τράπεζες οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega ενημέρωσαν τους πιστωτές ότι δεν θα διεκδικήσουν κάποια από τις 7 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας διότι θεωρούν πολύ υψηλό το τίμημα των 35 εκατ.ευρώ. Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό οι μέτοχοι του «Μεγάλου Καναλιού» επισημοποιούν την απόφασή τους να μην καταθέσουν φάκελο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την διεκδίκηση μιας εκ των επτά προκηρυχθεισών τηλεοπτικών αδειών.

ΕΣΡ: Τέλος Φεβρουαρίου θα σταματήσει να εκπέμπει όποιο κανάλι δεν ζητήσει άδεια

Την τελευταία ενημέρωση συντακτών μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής φακέλων για συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μορώνης, η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν αύριο έως τις 3 το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΣΡ, διεκδικώντας μία άδεια, θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα.

Αρχικά, θα γίνει ένας τυπικός πρώτος έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτούνται εκτός φακέλου και εν συνεχεία θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εταιρειών.

Ο κ. Μορώνης έκανε γνωστό πως έχουν συσταθεί επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο, και δύο μέλη του ΕΣΡ.  Κάθε ομάδα θα παραλάβει έναν ή και περισσότερους, εάν χρειαστεί, φακέλους, προκειμένου να προχωρήσει στον έλεγχο και την αποσφράγισή τους.

Η διαδικασία της αποσφράγισης θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την ερχόμενη Τρίτη. Θα ακολουθήσει  ο έλεγχος κάθε φακέλου, διαδικασία που θα διαρκέσει από 1,5 έως και 3 μήνες.

Καμία αίτηση δεκτή μετά τις 3


Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ επισήμανε πως καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή μετά τις 3 αύριο το μεσημέρι (11 Ιανουαρίου 2018), ενώ τόνισε επανειλημμένα πως δεν θα επιτραπεί σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες να παρακολουθήσουν τόσο τη διαδικασία κατάθεσης φακέλων όσο και τη διαδικασία αποσφράγισης. Κάτι τέτοιο, όπως εξήγησε, θα προκαλέσει αναστάτωση και θα διαταράξει τη διαδικασία.

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα εκπέμπει όποιος δεν μετέχει στο διαγωνισμό


Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αποκάλυψε ο κ. Μορώνης ήταν ότι η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι όποιο κανάλι δεν μετέχει στο διαγωνισμό, στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από σύσκεψη της ολομέλειας του ΕΣΡ θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή σήματός του.

Παρόντες στην αποσφράγιση όλοι οι εκπρόσωποι των αιτούντων

Σε ό,τι αφορά στις λεπτομέρειες της διαδικασίας αποσφράγισης ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ αποκάλυψε πως από την Παρασκευή, οπότε και αρχίζει, σε κάθε αποσφράγιση φακέλου θα είναι παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των αιτούντων.

Η αποσφράγιση θα γίνει με τη σειρά που έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, κάτι που σημαίνει ότι ο ΣΚΑΪ ήδη έχει κατοχυρώσει την πρώτη αποσφράγιση καθώς έχει καταθέσει φάκελο από την Τρίτη.

Με τη λήξη της αποσφράγισης των φακέλων, οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να υποβάλλουν ενστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  «Όχι» του ΣτΕ στο «πάγωμα» του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία για τις τηλεοπτικές άδειες – Μόνο ένας σταθμός έχει καταθέσει αίτηση

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα «τραπεζώματα» του ΚΜ, το νέο κρίσιμο ταξίδι του Παπασταύρου, ο σκοτωμός στην Κύπρο και γιατί δεν μιλά ο Καραμανλής
Πάνος Καμμένος στο Mononews: Γιατί μισώ τον Σαμαρά
Το παρελθόν ως προϊόν: Ο Τσίπρας επινοεί τον Τσίπρα
Ντάνα Άουσλαντερ: Η ιδρύτρια του fund που επενδύει αποκλειστικά σε τσάντες Hermès μιλάει στο Mononews
Νέο «λίφτινγκ» στην Golden Visa – Τέλος η μετατροπή των ακινήτων σε Airbnb και νέοι όροι για επενδύσεις σε διατηρητέα κτίρια
Radisson & Wyndham τριπλασιάζουν τα ξενοδοχεία τους στην Ελλάδα
Ο «Απόλλωνας» φέρνει… φως, χρήμα και την Ευα Λονγκόρια στη Μαδρίτη!
Market In: Μέσω της Flora βάζει «πόδι» στη Μύκονο
Ποιοι είναι οι ισχυροί «μονομάχοι» για τα νέα έργα ΣΔΙΤ σε Θεσσαλονίκη, Κω και Κάλυμνο
Το ράλι σε τράπεζες και Βιοχάλκο, ποια funds αγοράζουν με μανία ΓΕΚ και Qualco, τι ψάχνει o Σταθόπουλος στα sports, οι νέες business του Νίκα Junior και του Κοτταρίδη, ο πατριώτης Λασκαρίδης, η Κίμπερλι στο ΣΕΦ και τα μαύρα σύννεφα στο ΜΜ