• First Top Stories

    Mea culpa από Κυρίτση: Λανθασμένη η δήλωσή μου για τους θανάτους από μολότοφ

    • NewsRoom

    Ο Γιώργος Κυρίτσης


    Επανέρχεται στην χθεσινή του δήλωση, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και την χαρακτηρίζει «λανθασμένη». Μιλώντας στην ΕΡΤ για τον νέο Ποινικό Κώδικας και τις μικρότερες ποινές που προβλέπει για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε χθες ότι δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ.

    Η δήλωση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με πρώτη τη ΝΔ να υπενθυμίζει στον βουλευτή ότι οι άνθρωποι της Marfin δεν πέθαναν από βραχυκύκλωμα.

    Μιλώντας στο ethnos.gr ο Γιώργος Κυρίτσης λέει σήμερα: « Όταν μου ζητήθηκε από την ΕΡΤ να σχολιάσω τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις μολότοφ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».

    Ο ίδιος συνέχισε: «Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οργή για τη δήλωση Κυρίτση: Ξεσηκωμός για τα θύματα της Marfin

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση Φίλη σε Κυρίτση: Θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ στη Marfin



    ΣΧΟΛΙΑ