• Πολιτική

    Με μια ανάρτηση στο Twitter, o Τραμπ έστειλε κάτω από τα 60 δολάρια/βαρέλι την τιμή του αργού!

    Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Κάλεσμα προς τη Σαουδική Αραβία και τον ΟΠΕΚ να μη μειώσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου απηύθυνε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο την τιμή του αργού σε νέα πτώση, κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί των τελευταίων ετών.

    «Ελπίζω ότι η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ δεν θα μειώσουν την παραγωγή αργού. Οι τιμές του αργού θα έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με την προσφορά!» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ. Ένα σχόλιο που ήρθε μετά της Σαουδικής Αραβίας, νωρίτερα τη Δευτέρα, ότι το Ριάντ θα μειώσει την παραγωγή τον επόμενο μήνα, ως απάντηση στη χαμηλή ζήτηση. Μάλιστα, σύμφωνα  με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας της Μέσης Ανατολής, νέες περικοπές θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά.

    Μετά το μήνυμα του Αμερικανού πρόεδρου, το αργό, που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε θετικό έδαφος, διέγραψε κέρδη περίπου 1%.

    Το συμβόλαιο του αργού τύπου WTI, παραδόσεως Δεκεμβρίου, υποχώρησε κατά 26 cents (-0,4%), διολισθαίνοντας στα 59,93 δολ. το βαρέλι, τιμή που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτή ήταν η 11η συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση για το πετρέλαιο.



    ΣΧΟΛΙΑ