• Πολιτική

    Με χειροκροτήματα και χαμόγελα η υποδοχή Μητσοτάκη στον αγιασμό σχολείου στο Γαλάτσι

    • NewsRoom


    Θερμή ήταν η υποδοχή των μαθητών και γονιών στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το 7ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου για τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

    Κατά την είσοδό του, δέχτηκε χειροκροτήματα, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τον προσέγγισαν για να του μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Μια μητέρα έξι παιδιών, η κυρία Γεωργία, πλησίασε τον πρωθυπουργό, του συστήθηκε και συνομίλησε μαζί του για λίγη ώρα. Ένας κύριος, μάλιστα, φώναξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «Μας έσωσες κύριε πρωθυπουργέ μου. Λεβέντη μου».

    Ο πρωθυπουργός παρευρέθη στο 7ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου για τον σημερινό αγιασμό

    Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές, συνομίλησε με καθηγητές και γονείς, διαβεβαιώνοντας πως η Πολιτεία θα κάνει ό,τι μπορεί, έτσι ώστε να βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους.

    Ο πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους στον αγιασμό.
    Στον χαιρετισμό του, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

    «Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί δάσκαλοι, αγαπητοί γονείς, κ. Δήμαρχε, με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ πέρα στο Γαλάτσι, για να γιορτάσουμε μαζί σας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μια σχολική χρονιά, στην οποία θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι σε 4.500 δημοτικά σε όλη τη χώρα, σε 5.500 νηπιαγωγεία με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους.

    Είναι, όμως, σήμερα, πράγματι, μια μέρα γιορτής και θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικά στους μικρούς μας μαθητές, ειδικά σε αυτούς, οι οποίοι ξεκινάνε για πρώτη φορά το σχολείο. Να σας πω ότι είναι, πράγματι, ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου. Να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας, να μην τους κάνετε τη ζωή πάρα πολύ δύσκολη.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου

    Και ειδικά στο διδακτικό προσωπικό, στους δασκάλους μας, να γνωρίζουν πόσο πολύ εκτιμούμε και σεβόμαστε το πολύ δύσκολο έργο, το οποίο επιτελούν. Και να γνωρίζουν πως θα είμαστε κοντά τους να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων. Να ξαναδούμε τα προγράμματα σπουδών, με καλύτερα βιβλία, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερο στήριξη στις μαθησιακές δυσκολίες, γιατί γνωρίζω καλά ότι είστε ένα σχολείο, που δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας μας.

    Να ευχηθώ, λοιπόν, από την καρδιά μου να έχετε μια καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη χρονιά, να αποκομίσετε πλούσιες εμπειρίες και κυρίως να χαρείτε αυτήν την πολύ όμορφη σχολική εμπειρία. Να είστε καλά. Καλή χρονιά από καρδιάς».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου

    Με τη βοήθεια των μαθητών ο Πρωθυπουργός φύτεψε μια ελιά, ενώ του επεφύλασσαν μια ευχάριστη έκπληξη, προσφέροντάς του μια μικρή γλάστρα με βασιλικό, το χώμα της οποίας προέρχεται από κομποστοποίηση, που έκαναν επιμελώς την προηγούμενη περίοδο.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φύτεψε μια ελιά με τους μαθητές του σχολείου
    Οι μαθητές δώρισαν στον πρωθυπουργό μια γλάστρα με βασιλικό

    Στη συνομιλία του με τους δασκάλους και γονείς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε το σημαντικό έργο του δασκάλου στη συνολική διαμόρφωση και μετέπειτα εξέλιξη του ανθρώπου.

    «Όλοι μας, τους καλούς δασκάλους θυμόμαστε», σημείωσε, ενώ επαίνεσε τόσο το διδακτικό προσωπικό, όσο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την σημαντική δραστηριότητά τους, αλλά και την καλή μεταξύ τους συνεργασία.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου

    Τον Πρωθυπουργό συνόδευε η Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη.



    ΣΧΟΛΙΑ