• Πολιτική

    Με χαμηλή συμμετοχή οι προεδρικές εκλογές στη Β. Μακεδονία

    • NewsRoom


    Έκλεισαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Β. Μακεδονία. Οι εκλογές, σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή, διεξήχθησαν σε ήρεμη ατμόσφαιρα και χωρίς παρατυπίες.

    Το ποσοστό συμμετοχής, μισή ώρα πριν να κλείσουν οι κάλπες ανερχόταν μόλις στο 40% και ήταν το χαμηλότερο όλων των προεδρικών εκλογών που έχουν διεξαχθεί στη χώρα. Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, που διεξήχθησαν το 2014, το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο είχε ανέλθει στο 49%.

    Τρεις ήταν οι υποψήφιοι στον σημερινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Β. Μακεδονία: ο Στέβο Πεντάροφσκι, υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού του οποίου ηγείται ο Ζόραν Ζάεφ, η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE και ο Μπλέρι Ρέκα, ο οποίος στηρίζεται από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Συμμαχία για τους Αλβανούς» και «BESA»). Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γνωστοποιηθούν αργότερα, το βράδυ. Για να εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο, απαιτείται ένας υποψήφιος να λάβει ποσοστό άνω του 50% επί του συνόλου των ψήφων, κάτι που θεωρείται σχεδόν αδύνατο και έτσι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος, δύο εβδομάδες αργότερα, στις 5 Μαΐου, στον οποίο θα συμμετέχουν οι δύο υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους σήμερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διακοπές για ακριβά γούστα στην Κύπρο: Βίλες έως 8.000 ευρώ/βραδιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η διεθνής και η ελληνική ναυτιλία γυρίζουν στην Ελλάδα μέσω του Νεωρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα – Φωτογραφίες+βίντεο από το «ματωμένο» Πάσχα των Καθολικών



    ΣΧΟΛΙΑ