Πολιτική

Μαξίμου: Ζητά και τα «ρέστα» από τη ΝΔ για το «όχι» στα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη

Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας


Τα… «ρέστα» από τη ΝΔ ζητά τώρα το Μαξίμου μετά την άρνηση του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη να «βάλει πλάτη» στην αμφιλεγόμενη νομικά και πολιτικά κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ενώ ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ουσιαστικά στον ελληνικό λαό την παραίτηση της κυβέρνησής του από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μετά την ηχηρή του ήττα στις ευρωεκλογές.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί τώρα να επιτεθεί στη ΝΔ, δηλώνοντας πως «οι μάσκες έπεσαν» καθώς «δεν θέλουν τη συναινετική επιλογή και τη τήρηση του νόμου και του Συντάγματος». Όλα αυτά, παρά τις δεκάδες αντιδράσεις από τον νομικό και πολιτικό κόσμο για την πραξικοπηματική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έχει τη συνταγματική αρμοδιότητα αλλά και τη νομική υποχρέωση να προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μετά και την προεπιλογή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κάλεσε τη ΝΔ στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί συναινετική λύση.

Η άρνηση της ΝΔ στην συναινετική πρόταση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει πως ουδόλως την ενδιαφέρει η τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας.

Οι μάσκες έπεσαν για τη ΝΔ. Δε θέλουν τη συναινετική επιλογή, δε θέλουν την τήρηση του νόμου και του Συντάγματος. Γιατί άραγε;

Ποιος έχει λόγο να αρνείται τη συναινετική επιλογή;

Και τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η σπουδή της ΝΔ με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της;

Τα συμπεράσματα τα βγάζει ο ελληνικός λαός.».