• Πολιτική

    Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης το βάζει ξανά στα πόδια, το προεκλογικό debate θα γίνει τον Οκτώβριο

    • NewsRoom
    tsipras τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Για φόβο και δειλία κατηγορεί την ΝΔ και τον πρόεδρό της το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την απόρριψη από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης της πρότασης για debate, στο οποίο θα συμμετείχαν αποκλειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, για να λύσουν τις διαφορές τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Η ΝΔ είχε απαντήσει νωρίτερα πως οι διεθνείς συμφωνίες, ειδικά μια τόσο σημαντική για τα εθνικά θέματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι πεδίο τηλεοπτικών μαχών μεταξύ των αρχηγών δύο κομμάτων, αλλά συζητιούνται στη Βουλή, με όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές παρόντες. Παράλληλα, είχε προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα, αν επιμείνει στο debate να προκηρύξει εκλογές.

    Στην απάντησή του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει:  

    Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα.

    Η χθεσινή ρηματική διακοίνωση που διευκρινίζει ότι ο όρος εθνικότητα αναφέρεται αποκλειστικά σε ιθαγένεια, ότι η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα και ότι η γλώσσα της γείτονος ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

    Κατανοούμε γιατί κρύβεται. Ωστόσο ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα. Τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους τον Οκτώβριο του 2019.

    Τέλος, όσο για τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των βουλευτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαξίμου: Διακαναλικό debate Τσίπρα – Μητσοτάκη για την συμφωνία των Πρεσπών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ σε Τσίπρα: Οι διεθνείς συμφωνίες συζητιούνται στη Βουλή, αν θες debate κάνε εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ