• Πολιτική

    Μάρτυρας στη δίκη Νετανιάχου ο ένας από τους δύο νεκρούς του Cessna που έπεσε στην Σάμο

    • NewsRoom

    Ο Haim Geron (Facebook)


    Μάρτυρας στη δίκη του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Ντενιάχου, ήταν, σύμφωνα με τους Times of Israel, ο ένας από τους δύο νεκρούς του μοιραίου Cessna που κατέπεσε χθες το βράδυ στη Σάμο.

    Πρόκειται για τον Ισραηλινό Haim Geron, ο οποίος ήταν μάρτυρας στη δίκη Ντενιάχου ο οποίος διώκεται για διαφθορά. Το δεύτερο θύμα ήταν η σύζυγός του, Esti Geron.

    Ο Geron ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνίας του Ισραήλ.

    Τα αίτια πτώσης του μικρού αεροσκάφους δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο στην Ελλάδα υπάρχουν αναφορές για τεχνικά προβλήματα που το έκαναν να εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

    Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι κατηγορούμενος σε τρεις δίκες για υποθέσεις διαφθοράς. Στην τελευταία, που είναι και η πιο σοβαρή, ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι έκανε κατάχρηση εξουσίας όταν ήταν πρωθυπουργός και υπουργός Επικοινωνιών από το 2014 έως το 2017.

    Ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι ενήργησε προς όφελος συγκεκριμένου επιχειρηματία, κύριου μετόχου της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Bezeq, με τον επιχειρηματία να προσφέρει στον Νετανιάχου και την οικογένεια του θετικά δημοσιεύματα από την ενημερωτική ιστοσελίδα Walla.

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάιφα στο Ισραήλ με δύο επιβαίνοντες.

    Βάσει του σχεδίου πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Σάμου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Θρίλερ πάνω από τη Σάμο: Κατέπεσε αεροσκάφος τύπου Τσέσνα



    ΣΧΟΛΙΑ