ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάντζος: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν στα κατεχόμενα επιβεβαιώνουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας με στόχο τη διχοτόμηση της Κύπρου
“Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, αυτή τη φορά από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αποτελούν την ισχυρότερη απόδειξη ότι απέχουμε, δυστυχώς, πολύ από το καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως προτιμά να παρουσιάζει η Κυβέρνηση”, δήλωσε ο Δημήτρης Μάντζος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών του κόμματος για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Νέα Υόρκη.
“Καμία υποχώρηση και καμία ανοχή δεν χωρεί απέναντι στις ανεδαφικές αιτιάσεις της Τουρκίας για διχοτόμηση του νησιού και αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει αταλάντευτα και ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, έμπρακτος υποστηρικτής του δικαίου αιτήματος για επίλυση του ζητήματος πάνω στη βάση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.
Κι αυτή είναι μια πάγια θέση την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να επιβεβαιώνει με σαφήνεια προς την Τουρκία, σε κάθε ευκαιρία, αρχής γενομένης από την αυριανή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο” αναφέρει ο κ.Μάντζος.
Διαβάστε επίσης
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ευκ. Τσακαλώτος «δείχνει» Έφη Αχτσιόγλου για τον β’ γύρο
ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο νομοσχέδιο της πλήρους εργασιακής απορρύθμισης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερντογάν σε Μακρόν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα του, Δέσποινα Γιαννακοπούλου
- Ποιοι ρίχνουν στην αγορά 1.000 επώνυμες κατοικίες την επόμενη πενταετία – Το νέο στοίχημα της Grivalia
- Ρωσία: Το Κίεβο παραβίασε την τριήμερη εκεχειρία περισσότερες από 14.000 φορές
