• Πολιτική

    Ν. Παππάς: «Αν επικρατούσε η άποψη στελεχών που στηρίζουν την Αχτσιόγλου, τώρα δεν θα ψήφιζε ο κόσμος για πρόεδρο»

    • NewsRoom
    Στέφανος Κασσελάκης- Νίκος Παππάς

    Στέφανος Κασσελάκης- Νίκος Παππάς


    Λίγες ώρες μετά την στήριξη που έδειξε στον Στέφανο Κασσελάκη ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα γύρω από τις υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

     Μιλώντας στον ΑΝΤ1 αρχικά έσπευσε να κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν λέγοντας χαρακτηριστικά «να θυμηθούμε τι γινόταν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996 ή στο συνέδριο της ΝΔ το 1997. Θέλω να καλέσω και τις δύο πλευρές να πολιτικοποιήσουν την κουβέντα, Έτσι θα αναβαθμίσουμε τον διάλογο και θα κάνουμε περισσότερο τον κόσμο να συμμετέχει».

    Ακόμη, ο Νίκος Παππάς σχολίασε τον λόγο που υποστηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη και όχι την Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας πως «εκεί υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες που δεν είναι κρυμμένες κάτω από το χαλί. Στο συνέδριό μας τον περασμένο χρόνο ήταν και πολύ έντονες και μάλιστα εάν επικρατούσε η άποψη πολλών στελεχών, που τώρα στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου, τώρα δεν θα είχαμε ψηφοφορία από την βάση για την εκλογή του προέδρου».

    «Ο κ. Κασσελάκης έχει παρουσιάσει κάποιες θέσεις στην αρχή της υποψηφιότητάς του. Εκεί εισέπραξε κρητική και από εμένα ότι υπάρχουν κάποια κενά και κάποιες αποσιωπήσεις. Ο Στέφανος με αυτήν την ατζέντα πήρε 45%. Εγώ είχα χρέος να τον συναντήσω και να του πω “σύντροφε εδώ έχουμε μία πολιτική υποχρέωση. Μπορούμε πολιτικά να προσδιορίσουμε μία κατεύθυνση και να συμφωνήσουμε;”. Εφόσον η απάντηση ήταν θετική αυτό έπρεπε να γίνει δημόσια, όχι κάτω από το τραπέζι, όχι με ανταλλάγματα θέσεων, αλλά καθαρά», είπε μεταξύ άλλων.

    Στη συνέχεια είπε ότι σε περίπτωση εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη δεν θα είναι εκείνος που θα ηγηθεί της Κ.Ο στη Βουλή. «Να σας πω ευθέως ότι δεν θα είμαι εκπρόσωπος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε πολύ καλά το έργο του σε αυτό το μεταβατικό στάδιο που βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία.

    Όπως είπε, εφόσον αποφάσισε να εκφράσει μια συλλογική προσπάθεια και να βγει μπροστα ως πρόεδρος, θα πρέπει να δείχνει ρητά τις επιλογές του. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η θέση του για τη διεξαγωγή debate δεν έχει αλλάξει. «Ακόμη είμαι υπερ του διαλόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι είναι υπερ του να γίνει συζήτηση ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη.

     «Ο δικός μου ο “καημός” είναι να μην μπει σε μια πορεία ανασχηματισμού το κόμμα. Να διασφαλίσουμε την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε σχετικά με το ζήτημα εσωκομματικών διαφωνιών. «Υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες με την Έφη Αχτσιόγλου, δεν υπήρξε κάποιο δείγμα διαλόγου από πλευράς της. Με τον Στέφανο Κασσελάκη, ευδοκίμησε η κουβέντα και έτσι τον στηρίζω» σχολίασε σχετικά με τον λόγο που τον οδήγησε στο να του παράσχει τη στήριξη στον β΄γύρο.

    «Πικρία θα εξέφραζα αν οδηγούμασταν σε έναν δρόμο που μας οδηγούσε στην καθίζηση», απάντησε σχετικά με την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη και την υποψηφιότητά του που πολύ πιθανό να του στέρησε την ευκαιρία να ήταν αυτός που θα «κοντραριζόταν» στον δεύτερο γύρο με την Έφη Αχτσιόγλου.

    «Πρέπει να κρατήσουμε λίγο την ψυχραιμία μας και να παραπέμψω την Έφη Αχτσιόγλου, στην κοινή μας δήλωση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Να αποφύγουμε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς», τόνισε στα όσα ακούγονται σχετικά με το ότι δεν έχει πολιτικό βάθος και στηρίζεται μόνο στην επικοινωνία.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ευκ. Τσακαλώτος «δείχνει» Έφη Αχτσιόγλου για τον β’ γύρο

    Αχτσιόγλου: Δεν είμαι υπονομευτής του Αλέξη Τσίπρα

    ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη



    ΣΧΟΛΙΑ