• Πολιτική

    Μανιάτης: «Έσκασε το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ-Καλογρίτσα – Τίποτα δεν σώζει τον Τσίπρα»

    • NewsRoom

    Γιάννης Μανιάτης


    Ο αρμόδιος βουλευτής της ΔΗΣΥ για τις Υποδομές και τα Δίκτυα, Γιάννης Μανιάτης, με δήλωσή του καταγγέλλει ότι «το πιο εκρηκτικό μείγμα στον τομέα των κατασκευών τις τελευταίες δεκαετίες, η πιο μεγάλη επιχειρηματική φούσκα έσκασε» και τονίζει: «Τίποτα πια δεν μπορεί να σώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον Α. Τσίπρα, τον Χρ. Σπίρτζη και όλη την παρέα που κυβερνά τη χώρα με τον πιο αδιαφανή και καθεστωτικό τρόπο».

    Ο κ. Μανιάτης κάνει λόγο «για προκλητικό συγχρωτισμό του κατασκευαστικού ομίλου Καλογρίτσα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη και πολλούς ακόμη κυβερνητικούς αξιωματούχους, και δυστυχώς για τους εμπνευστές του, αναδεικνύει την οσμή του μεγαλύτερου σκανδάλου στη διάρκεια της κρίσης:

    * Υποκατάσταση του ομίλου Καλογρίτσα στα περισσότερα έργα που ήδη παρουσιάζουν τρομακτικές καθυστερήσεις (τηλεθέρμανση Φλώρινας 41 εκατ. ευρώ, οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου 48 εκατ. ευρώ, αποχέτευση Δ. Διονύσου 16 εκατ. ευρώ).

    * Εκπτώσεις άνω του 50% στις 4 εργολαβίες της κατάτμησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ.

    * Επιστολή της Τράπεζας Αττικής (Ιανουάριος 2017) για απαράδεκτες πιέσεις προς την τράπεζα για νέα δάνεια, όταν ο όμιλος αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τον ήδη υπάρχοντα δανεισμό άνω των 100 εκατ. ευρώ.

    * Δάνεια άνω των 70 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής τη διετία 2015-2016 εν μέσω Capital Controls, όταν τα ταμεία των τραπεζών ήταν κλειστά για όλες τις υγιείς παραγωγικές επιχειρήσεις, αλλά και για τον κάθε σωστό επαγγελματία της χώρας.

    * Πλειοδοσία στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες χωρίς τα απαραίτητα κεφάλαια, με εγγύηση τα περίφημα βοσκοτόπια».

    «Εκλογές τώρα για να σωθεί η χώρα!», καταλήγει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει τέσσερις εργολαβίες του Καλογρίτσα (και έπεται συνέχεια)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Χρ. Σπίρτζης: Δεν θα μπουν νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο



    ΣΧΟΛΙΑ