• Πολιτική

    Τουλάχιστον 6 νεκροί από τη φωτιά στο Λονδίνο – Πάνω από 75 οι τραυματίες (video)

    • NewsRoom
    Λονδίνο


    Κανείς από τους τρεις τελευταίους ορόφους δεν έχει επιζήσει. Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί από την πυρκαγιά στον πύργο στο Λονδίνο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της βρετανικής αστυνομίας. Συγκεκριμένα, ο διοικητής της αστυνομίας, Stuart Cundy, δήλωσε: «Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την πραγματικά συγκλονιστική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ. Μπορώ να επιβεβαιώσω έξι θανάτους αυτή τη στιγμή, αλλά αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί. Πολλοί άλλοι λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη».

    Στην ανακοίνωση, η αστυνομία προσθέτει και την εκτίμηση της: «Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί τις επόμενες ώρες λόγω της πολύπλοκης δομής του κτηρίου». Ήδη, πάντως, οι τραυματίες έχουν φτάσει πάνω από τους 75 και όλο και αυξάνονται. Οι 20 από αυτούς είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

    Η προσπάθεια που γίνεται να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά είναι κολοσσιαία: «Τα πληρώματά μας εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στον πύργο Γκρένφελ και πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες. Τα ειδικά πληρώματά μας αστικής έρευνας και διάσωσης και ένας στατικός μηχανικός έχουν ελέγξει το κτίριο και ανακοίνωσαν ότι δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει και ότι είναι ασφαλές για τα πληρώματά μας να βρίσκονται εκεί».

    Πάντως, στελέχη της πυροσβεστικής αναφέρουν πως είναι η χειρότερη πυρκαγιά που έχουν αντιμετωπίσει μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας, η οποία σίγουρα θα απέφερε νεκρούς.

    Οι τραυματίες όπως έγινε γνωστό είναι πάνω από 64 και αρκετοί εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Τον φόβο του για αύξηση του αριθμού των νεκρών εξέφρασε και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτη φωτιά σε πύργο 27 ορόφων στο Λονδίνο – Φόβοι για εγκλωβισμένους και τραυματίες (video+pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στον φλεγόμενο πύργο στο δυτικό Λονδίνο – Φόβοι για κατάρρευση του κτηρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον πύργο – «Πηδούσαν από το παράθυρο»



    ΣΧΟΛΙΑ