• Πολιτική

    Λιμενικό: Νέο βίντεο και φωτογραφίες με τουρκικές ακταιωρούς να κατευθύνουν πλοία μεταναστών προς την Ελλάδα


    Ένα νέο βίντεο που αποκαλύπτει την τουρκική προσπάθεια εργαλειοποίησης των μεταναστών προκειμένου να πιέσει την Ευρώπη και την Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

    Στο βίντεο καταγράφονται λέμβοι με αλλοδαπούς, συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, που επιχειρούν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.  Περιλαμβάνονται στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά που έλαβαν χώρα στο ανατολικό Αιγαίο κατά τις τελευταίες ημέρες, βορειοανατολικά της Λέσβου. Τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής προσπαθούν καθαρά να κατευθύνουν τις λέμβους των μεταναστών προς το νησί.

    Παράλληλα, το Αρχηγείο δημοσίευσε και φωτογραφικό υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό βίντεο, στο οποίο διακρίνεται η προετοιμασία και ο απόπλους λέμβου από τις τουρκικές ακτές, με πορεία προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

    Η Ελλάδα διαθέτει πλέον την ικανότητα, μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού, να εντοπίζει τις λέμβους κατά την εκκίνησή τους από τα τουρκικά παράλια.

    Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους Τρίτων Χωρών.



    ΣΧΟΛΙΑ