• First Top Stories

    Λιάζονται η επενδύουν; Mας έχει μπερδέψει ο Μάρδας και ο ΣΥΡΙΖΑ…


    Για το ότι η διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση είναι… για γέλια και για κλάματα δε χρειάζονται αποδείξεις – οι εικόνες στην Ειδομένη, στο λιμάνι του Πειραιά, στη Βικτώρια και στα νησιά μιλάνε από μόνες τους. Ωστόσο, στελέχη της κυβέρνησης φροντίζουν τακτικά να μας το… υπενθυμίζουν με τις απίθανες δηλώσεις τους για το προσφυγικό, που κάνουν κάθε λογικό άνθρωπο να θέλει να χτυπήσει με μανία το κεφάλι του στον τοίχο.

    Μέχρι χθες, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας δήλωσης ήταν αναμφίβολα το περίφημο «λιάζονται» της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που όμως πλέον έχει έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο: τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα.

    Ο κ. Μάρδας, λοιπόν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, έκανε λόγο για σχέδιο εξέτασης του οικονομικού προφίλ των προσφύγων, προκειμένου να εντοπιστούν άνθρωποι οι οποίοι να έχουν περιουσία άνω των 250.000 ευρώ (!) και να ενδιαφέρονται να τη φέρουν στη χώρα μας, προκειμένου να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση ως προς την αγορά κατοικίας και το δικαίωμα παραμονής στην Ελλάδα!

    Μάλιστα, σημείωσε πως μπορούν να δοθούν κίνητρα ώστε οι… πλούσιοι πρόσφυγες να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

    Θα πρέπει βέβαια να αναγνωρίσουμε στον Δημήτρη Μάρδα πως διαθέτει ένα… επιχειρηματικό δαιμόνιο, αναζητώντας επενδύσεις κυριολεκτικά στα πιο απίθανα μέρη – βέβαια, όταν η αγορά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλιτεύουν την απέχθεια της «πρώτης φοράς αριστεράς» προς τις ιδιωτικές επενδύσεις και ζητούν να στραφεί η κυβέρνηση προς ιδιώτες επενδυτές, μάλλον δεν εννοούν κάτι τέτοιο…

    Και δεν ξέρει κανείς πώς να ερμηνεύσει ακριβώς αυτήν τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών. Δείχνει την απελπισία της κυβέρνησης να βρει χρήματα από οπουδήποτε; Δείχνει την απαξίωση της έννοιας «επενδυτής» από το Μαξίμου; Δείχνει μία απίστευτη άγνοια για το τι εστί πρόσφυγας;

    Πάντως, σίγουρα η δήλωση αυτή δεν έγινε εκ παραδρομής, και σίγουρα δεν ήταν ένα… στιγμιαίο λάθος. Το επιβεβαίωσε άλλωστε και ο ίδιος ο Δημήτρης Μάρδας, που σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως δε μετανιώνει για όσα είπε.

    «Ακόμα κι ο κόσμος που είχε πολλά χρήματα στη Συρία δεν μπόρεσε να φύγει, επειδή δεν πήρε τη βίζα που ήθελε. Πολλοί έχουν βρεθεί στην Τουρκία, χωρίς να έχουν μπορέσει να πάρει μαζί τα χρήματά τους», υποστήριξε ο κ. Μάρδας, ξεκαθαρίζοντας πως αυτά που λέει δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συμβαίνουν στη Δανία και δεν εισηγείται να κατάσχονται τα τιμαλφή των προσφύγων.

    «Είναι απλή η πρόταση, όποιος μπει στο Google θα βρει την πρόταση αυτή, εκεί τη βρήκαμε κι εμείς», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες».

    Η αλήθεια είναι ότι όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά το Google για διάφορα πράγματα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι η μόνη στον κόσμο που το χρησιμοποιεί με αυτόν τον τρόπο…

     



    ΣΧΟΛΙΑ