• Πολιτική

    Λεβέντης για πατέρα Τσίπρα: Όλοι όσοι έπαιρναν έργα την 7ετία χάιδευαν τη Χούντα (video)


    Για πανικό της  κυβέρνησης έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης, χαρακτηρίζοντας ως προεκλογικού σκοπού τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Διδάσκετε όλη την Ευρώπη πολιτικό ήθος με τα 50, 100, 200 ευρώ που δίνετε; Και ο Ράλλης έκανε ρουσφέτια και διορισμούς… Και αντί να μειώσει την διαφορά από το ΠΑΣΟΚ την αύξησε. Δεν είναι τόσο ηλίθιοι οι Έλληνες. Ξέρουν για ποιο λόγο κάνετε διορισμούς. Ανάπτυξη δεν υπάρχει. Μαδήσατε όλο τον κόσμο και γυρίζετε πίσω ψίχουλα. Θα σας συνοδευει ένα όνειδος για την συμπεριφορά σας…», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

    Ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι βρέθηκε χθες στην Θεσσαλονίκη και συζητούσε με τον κόσμο και πέρασαν 30 ζητιάνοι. «Οι Έλληνες έχουν φτάσει στην εξαθλίωση. Πηγαίνετε σε όλη την Ευρώπη να δείτε κανένα κράτος που να δίνει αυξήσεις τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Τι Θα πουν οι πολίτες; Ότι είναι ωραίος ο πρωθυπουργός; Κάτι άλλο θα πουν… Το ξέρετε…», συνέχισε.

    Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τις διακοπές του στο σκάφος του Περικλή Παναγόπουλου, ενώ επιτέθηκε και στη ΝΔ για τον ίδιο λόγο, υποστηρίζοντας πως ο κόσμος θέλει πολιτικούς κοσμοκαλόγερους. «Βρείτε ένα πολίτη που θα επαινέσει αυτές τις πρακτικές» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ένωσης Κεντρώων. Και συνέχισε λέγοντας «ο αναμάρτητος πρώτος το λίθον βαλέτω».

    Σημείωσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει τα ηθικά διδάγματα από το ΠΑΣΟΚ και τα κότερα του Κόκκαλη. «Γι΄αυτό πήρατε και τον γιο του στο ευρωψηφοδέλτιο. Ποιον εκπροσωπεί ο γιος Κόκκαλη αναρωτήθηκε, ενώ επέκρινε την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη  καθώς όπως ανέφερε «αυτό δείχνει τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

    Για τη ΝΔ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι η εγκληματικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους σύγκρουσης. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών. « Ο λαός θέλει ειλικρίνεια. Δόθηκε το όνομα της Μακεδονίας και ο Καραμανλής δεν άνοιξε το όνομα του. Και ο Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας… Τρία κόμματα δώσανε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε  και στη συζήτηση για τον πατέρα του πρωθυπουργού. «Μαλώνατε για τα φρονήματα του Παύλου Τσίπρα. Εμένα με έλεγε Αριστερό. Εκείνος ήταν… Δεν απεκάλυπτε», ανέφερε και επανέλαβε πως όλοι οι  εργολάβοι που έπαιρναν δουλειές κατά την 7ετία χάιδευαν την δικτατορία.

    Ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε για μια ακόμη φορά δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. «Πείτε στον Μητσοτάκη ότι εάν δεν το κάνει να μην τηλεφωνήσει καθόλου.. όλο το χρυσάφι του κόσμου να φέρετε ψήφο εμπιστοσύνης δεν δίνω είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι με τις Πρέσπες ατιμάστηκε η χώρα.

    Κριτικός ήταν και απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Πιστεύει ότι η ΝΔ στηρίζει τους ανήμπορους και τους φτωχούς ή ενδιαφέρεται μόνο για το που θα βρει καλύτερη αναρρίχηση;» διερωτήθηκε.​



    ΣΧΟΛΙΑ