• Πολιτική

    Λάβρος ο Αδ. Γεωργιάδης: «Προδότες» όσοι δεν συμμετέχουν στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας και καταφεύγουν σε εξυπνάδες

    • NewsRoom
    Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Μήνυμα προς την αντιπολίτευση για εθνική ομοψυχία έναντι των καυγάδων

    Δραματική προειδοποίηση πιστής τήρησης των περιοριστικών μέτρων έναντι του κορονοϊου για την αποφυγή ενός νέου γενικευμένου lockdown, το οποίο θα είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία, εξέπεμψε από τη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ εμφανίστηκε λάβρος εναντίον όσων αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα, χρησιμοποιώντας ακόμα και τον βαρύτατο χαρακτηρισμό «προδότες».

    «Όταν μιλάμε για μια εθνική μάχη -και σήμερα η Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη να αποφύγει το γενικό lockdown – γιατί αλλιώς η ζημιά στην οικονομία θα είναι θεμελιώδης και πολλές επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης και πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Όποιος  λοιπόν αγαπάει αυθεντικά την πατρίδα του δεν κάνει εξυπνάδες, τηρεί τα μέτρα, γιατί από τήρηση αυτών μέτρων θα εξαρτηθεί η ισχύς της χώρας τα επόμενα χρόνια.

    Όποιοι δεν συμμετέχουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια, με τους όρους της χθεσινής εθνικής επετείου είναι προδότες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αφορμή και τα χθεσινά επεισόδια με πολίτες που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν παρελάσεις παρά τις απαγορεύσεις.

    Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες  να μην υποκύπτουν σε συνωμοσιολογικές θεωρίες αλλά να εφαρμόζουν τις οδηγίες των ειδικών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάλουν πλάτη για την εθνική ομοψυχία αφήνοντας κατά μέρους τους καυγάδες στο πεδίο της δημόσιας υγείας.

    Νωρίτερα Πάνος Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ), Κυριάκος Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) και Κλέων Γηργοριάδης (ΜέΡΑ25), είχαν ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, καταλογίζοντάς της λάθη και ανικανότητα.

    Ως προς τη στήριξη των επιχειρήσεων ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι από την επιστρεπτέα προκαταβολή, το ταμείο εγγυοδοσίας και το ΤΕΠΙΧ, έχει ενισχυθεί η ρευστότητα κατά 11 δισεκατομμύρια ευρώ και μέχρι τέλος του έτους αναμένεται αυτή να ανέλθει στα 15 δις ευρώ, ενώ για την ενίσχυση του ΕΣΥ επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να φτάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των κλινών ΜΕΘ.

    Πηγή: skai.gr



    ΣΧΟΛΙΑ