ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε από τη Βούλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο λογικές παροχολογίας και ανέφικτων υποσχέσεων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στον πολιτικό ανταγωνισμό εμφανίζονται ξανά φωνές που πιστεύουν ότι μπορούν να μοιραστούν χρήματα που δεν υπάρχουν. «Ο τζάμπα 1 ανταγωνίζεται τον τζάμπα 2 και θα ακολουθήσει και τζάμπα 3 και τζάμπα 4» ανέφερε, εξηγώντας πως «το τζάμπα δεν υπάρχει» και ότι «όποιος σας υπόσχεται, από κάπου θα σας τα πάρει».
Ο πρωθυπουργός αντιπαρέβαλε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, αναφέροντας ως παραδείγματα τη μείωση φορολογικών βαρών για τη νέα γενιά και τις αυξήσεις στους συνταξιούχους. Υπογράμμισε ότι οι πολίτες αξιολογούν τις κυβερνήσεις με βάση το αν βελτιώνεται η καθημερινότητά τους, λέγοντας πως αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι «αν υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία μπορεί να κάνει τη ζωή του λίγο καλύτερη». Πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών το 2023 επειδή παρουσίασε συγκεκριμένο σχέδιο για την πορεία της χώρας.
Αναφερόμενος στα σενάρια πρόωρων εκλογών, τα απέρριψε κατηγορηματικά. Διευκρίνισε ότι οι περιοδείες του δεν αποτελούν άτυπη προεκλογική εκστρατεία, αλλά μέρος της συνεχούς επαφής με την κοινωνία, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να το κάνει «μέχρι που θα γίνουν το 2027 οι εκλογές».
Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος για τις αντοχές της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας: «Εμείς έχουμε αντοχές. Είμαστε μαραθωνοδρόμοι». Έθεσε ως βασικό δίλημμα της επόμενης αναμέτρησης αν η χώρα θα επιστρέψει σε επιλογές του παρελθόντος ή θα συνεχίσει την παρούσα πορεία, διερωτώμενος αν οι πολίτες θέλουν «να πειραματιστούμε πάλι με μία λύση που δοκιμάσαμε στο παρελθόν».
Παράλληλα, συνέδεσε το πολιτικό διακύβευμα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και κάλεσε τον νέο γραμματέα της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, να «πατήσει γκάζι», ώστε το κόμμα να εξηγήσει στους πολίτες τα διλήμματα των εκλογών.
Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη, υποστηρίζοντας όμως ότι είχε «το θάρρος να τα αναγνωρίσει και να τα διορθώσει».
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: Θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για την εφαρμογή «PosoKanei» την Τετάρτη
ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ – Αντικαταστάθηκαν Ζαχαριάδης και Παππάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Χαστούκι» στην Τουρκία από την Ευρωβουλή: «Δεν μπορεί να επανεκκινήσει η διαδικασία ένταξης – Είναι πλέον μια αυταρχική χώρα»
- Συνάντηση με τον «ιταλικό ΟΠΕΚΕΠΕ» είχε ο Πιτσιλής – Πώς λειτουργεί το «μοντέλο» πληρωμών της γειτονικής χώρας
- Μουσείο Ακρόπολης: Ελλάδα – Ιταλία, μια αδελφική συνεργασία
- Λειψυδρία: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης Αλόννησος και Τήνος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.